3 salate săţioase care sunt potrivite pe caniculă

Castraveţii se numără printre cele mai hidratante ingrediente pe care le poţi folosi. Alături de alte legume crude şi verdeţuri obţii o masă răcoritoare şi nutritivă.

Când temperaturile din termometru urcă vertiginos, alimentele pe care le poftim vor fi unele cât mai bogate în apă care să ne hidrateze corpul. De aceea, pentru mesele de prânz şi cină este recomandat să optezi pentru salate din legume crude alături de peşte/pui/curcan/tofu/brânză/ou dacă vrei ceva mai consistent.

Iată trei combinaţii de salate numai bune pentru zilele caniculare:

1.

Salată de legume crude şi quinoa/cuşcus/bulgur/paste orzo/orz fiert

Ai nevoie de:

4 linguri cu quinoa/cuşcus/bulgur/paste orzo/orz fiert
ardei roşu, tocat mărunt
boabe de porumb
castraveţi
ceapă
ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare
piper
pătrunjel proaspăt.

2. Salată de castraveţi, mentă, ardei iute şi ceapă verde - recomandare Jamie Oliver

Ai nevoie de:

2 castraveţi lungi, tăiaţi cubuleţe mari
10 măsline negre
ceapă verde
2 linguri de oţet balsamic
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1/2 lămâie stoarsă
piper negru
5-6 frunze de mentă, tocate mărunt
1/2 ardei roşu iute, tocat mărunt.

Această combinaţie este o garnitură excelentă pentru peşte.

3.

Salată cu branză mucegăită, spanac şi ardei - recomandare Lorraine Pascale

Ai nevoie de:

două mâini de spanac
2 bucăţi de ardei roşu
două mâini cu varză roşie, feliată
12 roşii cherry
57 de grame de brânză cu mucegai albastru
6 linguri cu ulei de măsline extravirgin
2 linguri cu oţet balsamic
sare de mare
piper negru.

Se prepară dressing-ul separat şi se toarnă peste ingredientele amestecate bine în prealabil.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod