Poţi să le consumi la micul dejun sau la cină, precum şi la gustările dintre mesele principale. Se prepară simplu şi sunt potrivite pentru toată familia.
Dacă nu eşti adepta pateului vegetal din comerţ este recomandat să-l prepari acasă şi să-l ai mereu la îndemână.
Iată cât de simplu poţi să faci trei tipuri de pateu vegetal sănătos:
1. Pateu cu boabe de fasole albă
Nici nu îţi închipui cât de gustoasă este această pastă. Se prepară foarte simplu.
Mixează în robotul de bucătărie: fasole albă, 1 căţel de usturoi, zeamă de lămâie, muştar, ulei de măsline, sare de mare, piper negru şi puţină curcumă.
2.
Pateu din seminţe de floarea soarelui cu ardeiSe pune o jumătate de cană cu seminţe de floarea-soarelui la înmuiat în apă, de seara până dimineaţă. Apoi se amestecă în blender cu ardei capia, boia afumată, sare, piper şi un căţel de usturoi.
3. Pateu de vinete cu pastă de susan
Amestecă vinetele coapte cu pastă de susan, sare, piper şi puţină ceapă pentru a obţine o pastă cremoasă.
Posteaza comentariu