3 idei pentru un mic dejun de post, dar foarte gustos

Ştiai că poţi să faci o cremă de brânză din nuci caju? Amestec-o cu ceapă verde, mărar şi alte verdeţuri de primăvară!


Micul dejun de post pune adesea probleme persoanelor care sunt obişnuite să consume la micul dejun doar produse de origine animală. Iată câteva dintre soluţiile rapide pe care le poţi avea la micul dejun atunci când ţii post:

1. Crema de brânză cu verdeţuri preparată din nuci caju

Dacă îţi lipseşte crema de brânză cu verdeţuri poţi să prepari o variantă vegetală a ei şi să o mănânci cu poftă în perioada postului. Ai nevoie de:

- 1 cană cu nuci caju, înmuiate 4-5 ore în apă sau peste noapte
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură cu fulgi de drojdie inactivă
- sare
- piper
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
- mărar, tocat mărunt
- ceapă verde, tocată mărunt.

Nucile caju se mixează în robotul de bucătărie cu uleiul de măsline, zeama de lămâie şi eventual puţină apă, dacă este nevoie pentru a omogeniza nucile caju.

După ce ai obţinut o pastă cremoasă, se toarnă într-un castron şi se încorporează celelalte ingrediente, amestecându-le bine cu o lingură de lemn. Se păstrează la frigider într-un castron închis ermetic. O poţi consuma pe pâine integrală prăjită sau cu legume crude (beţe de ţelină, morcov, ardei, castravete).

2. Omletă cu tofu afumat şi ceapă verde

Adaptează combinaţia preferată pentru omletă şi înlocuieşte ouăle cu brânză tofu afumată. Ai nevoie de:

- 1/2 cană cu brânză tofu fărâmată cu mâna
- 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
- 1 fir de ceapă verde
- 1/2 linguriţă cu turmeric sau curry
- 2 linguri cu ardei roşu, tocat mărunt
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt.

Într-o tigaie se rumenesc ceapa, ardeii, brânza fărâmiţată şi turmericul.

După 5 minute se adaugă şi celelalte ingrediente şi se lasă pe foc încă câteva minute.

3. Tartine cu unt de arahide, scorţişoară şi fructe

Poţi să optezi pentru pentru pâinea integrală prăjită, pâine subţire crocantă sau varianta de rondele din orez şi alte cereale expandate. Toate vor fi delicioase dacă le consumi cu unt de arahide de casă, puţină scorţişoară şi fructe (rodie, banane, mere).