Poţi să faci o negresă şi fără să foloseşti cuptorul. Descoperă ce ingrediente simple trebuie să foloseşti pentru a savura o prăjitură delicioasă!
Deserturile fără foc sunt o descoperire senzaţională din punctul meu de vedere. În funcţie de ingredientele tale preferate poţi să faci rapid un tort, batoane energizante sau prăjituri care sunt de-a dreptul delicioase. Pentru mine sunt cea mai bună alegere pentru zilele caniculare când nu am răbdare să prepar ceva dulce la cuptor şi să crească temperatura în bucătărie peste 35 de grade Celsius.
Aşa că am optat pentru prăjiturile fără foc pe care le fac repede şi cu ingredientele pe care le am la îndemână. Iată câteva reţete pe care ţi le recomand să le încerci:
1. Prăjitura Negresă
Ingrediente:
- 1 cană nucă crudă;
- 1/2 cană prune uscate;
- 1/2 cană curmale;
- 1/4 cană cacao sau pudră de roşcove;
- 3-4 linguri lapte de migdale sau apă;
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară.
Mod de preparare
1. Mixează nucile în robotul de bucătărie sau într-o maşină de râşnit;
2.
3. Adaugă în robotul de bucătărie curmalele şi prunele uscate şi mixează până obţii o compoziţie lipicioasă;
4. La final se adaugă pudra de cacao sau de roşcove şi scorţişoara;
5. Pune o folie alimentară în tava pe care o foloseşti pentru prăjitură;
6. Pune compoziţia în tavă şi întinde-o cu ajutorul unei spatule;
7. Înveleşte prăjitura cu folia şi las-o la congelator 5 ore, după care o poţi păstra la frigider;
8. Se taie foarte uşor în forma dorită. Poţi chiar să tai un baton de negresă pe care să-l înveleşti cu folia alimentară şi să-l iei cu tine la serviciu. În prăjiturică poţi să inserezi şi nuci mărunţite, migdale, vişine, în funcţie de preferinţele tale.
2. Fursecuri cu unt de arahide, banane şi ciocolată
Ingrediente:
- 1 cană fulgi de ovăz;
- 1 ciocolată neagră topită;
- 2 banane mai mici;
- 4-5 linguri unt de arahide cremos;
- 1 baton de vanilie pudră (cu râşniţa de cafea);
- 2 linguri seminţe de chia sau seminţe de in (opţional);
- cacao pudră, dacă preferi mai multă ciocolată;
- miere de albine, după gust;
- alune mărunţite (opţional);
- stafide (opţional).
Mod de preparare:
1. După ce ai topit ciocolata cu ajutorul unui vas fondue sau într-un borcan scufundat în apă fierbinte, se pune untul de arahide şi se amestecă bine până se omogenizează.
2.
3. Se amestecă bine, după care le dai forma dorită prăjiturelelor. Eu am folosit nişte forme de brioşe pe care le aveam prin casă în care am pus câte puţin din amestecul cu ciocolată, după care le-am introdus la congelator. După 1-2 ore le poţi servi.
4. Dacă îţi rămâne sos de ciocolată poţi să tragi nişte stafide prin el şi să le laşi la congelator. Sunt de-a dreptul delicioase.
3. Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată
Iată ce ingrediente am folosit:
Pentru blat:
- 1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
- 1 cană cu orez expandat;
- 1 lingură de piure de castane (opţional);
- puţină apă.
Pentru crema de îngheţată:
- 3 banane congelate;
- 1 piersică coaptă bine.
Pentru a prepara blatul am topit la abur ciocolata, după care am încorporat în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Am turnat blatul într-o caserolă în care am pus foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi l-am apăsat cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp am mixat în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi am turnat îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.