Biluţele cu unt de arahide şi orez expandat sunt delicioase şi se prepară foarte rapid. Descoperă alte două reţete sănătoase şi care nu-ţi ocupă mult timp.
Biluţe cu unt de arahide şi orez expandat
Ingredientele pe care le-am folosit:
- 1 cană cu făină de ovăz;
- 3 linguri cu unt de arahide;
- 1 banană făcută piure;
- 1 lingură cu fulgi de cocos;
- puţină sare de mare;
- miere de albine, după gust;
- 1 cană cu orez expandat;
- 3 linguri cu ulei de palmier nehidrogenat;
- 1 lingură cu piure de castane (opţional);
- pentru ornat: mac, susan, seminţe măcinate de coriandru, pudră de roşcove amestecată cu scorţişoară şi fulgi de cocos.
Se pun toate ingredientele, cu excepţia orezului expandat, într-un castron mare şi se amestecă. La final se încorporează orezul expandat.
Se formează biluţele şi se trec prin mac, susan, seminţe de coriandru măcinate, fulgi de cocos sau pudră de roşcove amestecată cu scorţişoară.
Se pot păstra în frigider sau în congelator.
Batoane cu migdale şi merişoare
Ingrediente
- 1 cană cu migdale şi seminţe de floarea soarelui;
- 1 cană cu prune uscate şi curmale;
- 3 linguri ulei de cocos (sau unt de cacao, ulei de palmier);
- puţină sare de mare;
- miere de albine naturală (opţional);
- 1 baton de vanilie (opţional).
1. Se mixează nucile în robotul de bucătărie, după care se pun pe rând fructele uscate şi batonul de vanilie.
2.
3. Foloseşte o folie alimentară pe care să o aranjezi în recipientul ales înainte de a pune amestecul pentru batoane. Astfel, îţi va fi mai uşor să-l scoţi din tavă/caserolă.
4. După ce ai nivelat “aluatul” cu ajutorul unui pahar sau cu mâna, se lasă la frigider câteva ore.
5. După ce s-a întărit bine, se taie cu un cuţit formele dorite şi se ambalează fiecare baton în folie alimentară.
6. Se păstrează la frigider.
Biscuiţi cu cremă de cocos
Ingrediente
- biscuiţi digestivi;
- 1 cană cu fulgi bio de cocos;
- 2-3 linguri cu miere de albine;
- 1 banană;
- ciocolată fondantă cu conţinut ridicat în cacao (opţional).
1. Ca să prepari crema de cocos trebuie să amesteci în robotul de bucătărie fulgii de cocos până eliberează uleiul. Apoi se adaugă mierea de albine şi o banană, mixând compoziţia până devine cremoasă.
2. Se iau doi biscuiţi şi se pune crema la mijloc. Se pot consuma ca atare, după ce stau la frigider măcar o oră, sau poţi să topeşti puţină ciocolată şi să treci biscuiţii prin acest topping.