Salata de boabe de fasole şi năut, amestecate cu verdeaţă proaspătă şi un dressing uşor este un deliciu.
Dacă nu ai idei ce să mănânci la masa de prânz în zilele în care ţii post, iată trei dintre variantele de salată care mie îmi plac foarte mult. Sunt sănătoase şi săţioase.
1. Salată de năut cu pătrunjel şi ceapă verde
Ai nevoie de:
- 1 conservă cu boabe de năut fierte şi scurse de apă
- 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- un fir de ceapă verde
- 1 ardei roşu, feliat mărunt
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute
- ulei de măsline sau pastă de susan (tahina)
- puţină zeamă de lămâie.
Se amestecă toate ingredientele pentru a obţine o salată gustoasă şi hrănitoare.
2. Salată de linte cu spanac şi fasole verde
Ai nevoie de:
- 1 cană cu linte fiartă
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi, răzuit
- 1 ardei roşu, tocat mărunt
- 2 mâini bune cu frunze de spanac proaspăt
- 1 mână bună de fasole verde congelată
- ulei de măsline
- sare
- piper
- coriandru seminţe
- chimen măcinat
- puţin curry.
Se căleşte ceapa, usturoiul, ardeiul în puţin ulei, după care se adaugă fasolea verde şi se lasă sub capac 5 minute.
La final se adaugă frunzele de spanac şi se mai lasă sub capac câteva minute până când se înmoaie.
Se adaugă lintea fiartă separat şi se condimentează totul, amestecând bine.
Se consumă caldă sau rece.
3. Salată cu tofu afumat, verdeţuri şi boabe de fasole
Ai nevoie de:
- verdeaţă (salată verde, ceapă verde, leurdă, pătrunjel, rucola, mărar, spanac, valeriană)
- boabe de fasole din conservă, spălate şi scurse bine
- tofu afumat, tăiat cubuleţe
- ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano uscat
- fulgi de ardei iute
- zeamă de lămâie sau oţet.
Se amestecă toate ingredientele şi se consumă cu poftă.
Posteaza comentariu