Lichidele sunt esenţiale pentru un sistem cardiovascular care funcţionează ca pe roate. Descoperă care sunt recomandările unui nutriţionist!
Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule și organele corpului. Acest organ poate dezvolta însă destul de rapid boli cardiovasculare, așa că, pentru a-l menține sănătos, trebuie urmată și o dietă corespunzătoare. Această dietă, pe lângă alimente cu nutrienți valoroși, trebuie să prevadă și un aport de lichide care să asigure hidratarea adecvată a organismului.
Pe lângă apă, medicii specialiști recomandă alte trei tipuri de băuturi care odată consumate pot contribui la menținerea unei inimi sănătoase.
1.
Ceaiul verdeCeaiul verde este o plantă bogată în fier și antioxidanți. Datorită acestor însușiri, ceaiul verde poate diminua creșterea tensiunii arteriale, iar băut timp de un an de zile, poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune. Este bine de știut însă că acesta nu este indicat să fie consumat de către persoanele cu probleme existente ale cordului.
2. Berea, în cantităţi mici
Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, consumată cu moderație putând să reducă incidența acestora cu până la 30%.
Berea conține multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu și vitamine de tip B, dar și carbohidrați, asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanțe. În plus, consumată moderat, berea poate scădea nivelul de homocisteină din sânge care, în cantități mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.“Într-adevăr, berea poate juca acest rol în procesul de prevenție, consumarea ei cu moderație putând să conducă la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare.
Datorită compoziției sale, berea poate crește cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel încât riscul apariției bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat, acesta însemnând, mai exact, o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.”, declară Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.3.
Cafeaua, consumată în cantităţi miciCafeaua este și ea o sursă bogată în antioxidanți care odată consumată poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Consumul ocazional (nu neapărat zilnic) şi fără să se depăşească o ceaşcă pe zi poate să aducă beneficii pentru sănătatea inimii, susţine specialistul.
Posteaza comentariu