Consumul insuficient de fibre alimentare îţi va îmbolnăvi colonul şi va favoriza acumularea toxinelor, generând probleme la nivelul fiecărui organ. Este esenţial pentru organism să ai un
Consumul insuficient de fibre alimentare îţi va îmbolnăvi colonul şi va favoriza acumularea toxinelor, generând probleme la nivelul fiecărui organ. Este esenţial pentru organism să ai un consum de fibre în fiecare zi!
Am menţionat în postarea anterioară despre cartea scrisă de medicul Bernard Jensen "Ghidul dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală" pentru că oferă cele mai detaliate informaţii despre sănătatea colonului.
Tot în această carte, medicul Bernard Jensen aminteşte despre importanţa consumului zilnic de fibre alimentare, în lipsa cărora organismul nostru se poate îmbolnăvi.
Fibrele alimentare stimulează tranzitul intestinal şi ajută la deplasarea rapidă a reziduurilor toxice care se formează in intestin, împiedicând astfel absorbţia acestora în sânge.
Cele mai bune surse de fibre alimentare le găsim în legume, fructe şi cereale integrale, iar cantitatea zilnică necesară este de 20-30 de grame.
În prezent, majoritatea persoanelor nu ajung să consume nici măcar 10 grame de fibre pe zi.
Dr. Jensen prezintă în cartea sa câteva exemple de alimente pe care le consumăm mai des şi aportul de fibre pe care-l aduc:
1. Fasolea gătită (1/2 cană) = 8,8 grame de fibre;
2. Pară cu coajă (mare) = 6,1 grame de fibre;
3. Mazăre uscată gătită (1/2 cană) = 4,7 grame de fibre;
4. Măr cu coajă (1 măr mediu) = 3,5 grame de fibre;
5. Zmeură (1/2 cană) = 3,1 grame de fibre;
6. Struguri (1/4 cană) = 3,1 grame de fibre;
7. Prune (3 prune) = 3,0 grame de fibre;
8. Căpşuni (1 cană) = 3,0 grame de fibre;
9. Păstârnac (1/2 cană) = 2,7 grame de fibre;
10. Portocală (1 medie) = 2,6 grame de fibre;
11. Cartof cu coajă = 2,5 grame de fibre;
12. Banană (1 medie) = 2,4 grame de fibre;
13. Varză de Bruxelles gătită (1/2 cană) = 2,3 grame de fibre;
14. Broccoli gătit (1/2 cană) = 2,2 grame de fibre;
15. Spanac gătit (1/2 cană) = 2,1 grame de fibre.