10 alternative la cremele nocive din comerţ

Demult mă bate gândul să găsesc alternative la toate produsele de îngrijire pe care le folosesc în fiecare zi. Şi am găsit. Sunt ieftine, 100% naturale şi nu le-aş mai da niciodată pentru

Demult mă bate gândul să găsesc alternative la toate produsele de îngrijire pe care le folosesc în fiecare zi. Şi am găsit. Sunt ieftine, 100% naturale şi nu le-aş mai da niciodată pentru nicio cremă cu efectele-i miraculoase prezentate în reclame.

Nu-mi place să folosesc produsele de îngrijire în exces, aşa că mă rezum la aplicarea lor doar atunci când este nevoie. Dar de fiecare dată când voiam să cumpăr un balsam de păr, o cremă de faţă, o loţiune de corp, o cremă de mâini, un balsam de buze era un adevărat chin pentru că toate aveau câte o listă interminabilă de ingrediente no name care, să fim serioşi, nu sunt sănătoase pentru pielea noastră, ci sunt necesare pentru ca produsul să aibă textura, mirosul, culoarea şi termenul de valabilitatea dorite de producător.

Aşa că m-am decis să le înlocuiesc pe toate încet, dar sigur.

Cu ce? Cu unturi şi uleiuri presate la rece, fără să se fi intervenit chimic asupra lor. Şi crede-mă că avem soluţii cât cuprinde:

1. Untul de shea
2. Untul de cacao
3  Untul de mango
4. Uleiul de avocado
5. Uleiul de migdale dulci
6. Uleiul de jojoba
7. Uleiul de cătină
8. Uleiul de argan
9. Ulei/unt de cocos
10. Uleiul de gălbenele

Pe toate le găseşti în magazinul Breslo.ro care este Comunitatea Artizanilor Handmade din România. La o primă impresie ai să spui că sunt prea scumpe, însă dacă vei compara gramajul cremelor de aici cu al celor pe care le ai acasă vei constata că ai o cheltuială mai mică. De exemplu, o cremă obişnuită din supermarket sau farmacie care are 50 de grame poate să coste şi 50 de lei. O cremă handmade la acelaşi gramaj te va costa până în 20 de lei.

Dacă vorbim şi despre ingrediente pentru că aici este valoarea, ca să te convingi singură am să pun ingredientele de la o cremă de faţă obişnuită şi cele pe care le conţine una handmade:

Ingrediente cremă obişnuită: water, cyclohexasiloxane, glycerin, hydrogenated polyisobutene, cetyl alcohol, glyceryl stearate, aluminum starch octenylsuccinate, PEG-40 stearate, apricot kernel oil, petrolatum, shea butter, corn kernel extract, stearic acid, linalool, paraffin, geraniol, sorbitan tristearate, soybean protein, triethanolamine, isohexadecane, sunflower seed oil, amyl cinnamal, phenethyl alcohol, limonene, disodium EDTA, hydrolyzed elastin, hydrolyzed soy protein, citral, citronellol, acetyl trifluoromethylphenyl valylglycine.

polysorbate 80, acrylamide/sodium, acryloyldimethyltaurate, copolymer, buttylphenyl methylpropional, benzyl benzoate, benzyl cinnamate, benzyl salicylate, retinyl palmitate, phenoxyethanol, chlorphenesin, caprylyl glycol, benzyl, alcohol, parfum, alpha-isomethyl ionone, hexyl cinnamal, methylparaben, sodium dehydroacetate.

Ingrediente cremă handmade: unt de mango, unt de cacao presat la rece, unt de shea presat la rece, unt de cocos, ulei de avocado presat la rece, ulei de migdale dulci presat la rece, ulei din germeni de grâu, ulei esenţial de trandafir.

E o mare diferenţă, nu-i aşa? Eu refuz să mai iau aceste creme/loţiuni despre care ni se repetă în reclame că fac minuni pentru pielea ta. Nu cred, dimpotrivă sunt convinsă de contrariu! Cu cât se repetă şi se insistă mai mult pe aceste efecte, cu atât devin  mai suspicioasă.

În schimb, în această cremă handmade cunoaştem toate ingredientele, nu conţine parabeni, coloranţi, substanţe provenite de la animale, parfumuri sintetice, arome sintetice sau substanţe pe bază de minerale.

Am încercat câteva combinaţii şi au funcţionat foarte bine în cazul meu. Poţi să încerci şi tu, după care să îmi spui părerea ta.

Voi aborda pe rând în articolele următoare toate aceste unturi şi uleiuri pentru a vorbi pe larg despre întrebuinţările şi efectele lor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod