Te ajută să slăbeşti şi să-ţi protejezi corpul de boli de inimă, cancer şi diabet. Tărâţele sunt pe primul loc în top.
Un ingredient esenţial pentru sănătatea noastră este adesea omis din dietă. Fibrele dietetice te ajută să slăbeşti şi să-ţi protejezi corpul de boli de inimă, cancer şi diabet. De asemenea, fibrele te ajută să ai un tranzit intestinal bun şi să elimini eficient toxinele din corp.
Cu ajutorul fibrelor, reziduurile din colon sunt eliminate integral.
Astfel sunt împiedicate reacţiile inflamatorii care pot să apară atunci când resturile/alimentele rămân prea mult timp în colon.Pe lângă colon, şi alte părţi ale corpului beneficiază de efectele miraculoase ale fibrelor odată ingerate în corp:
1.Inima: consumul de fibre dietetice scade colesterolul rău
2.Intestinele: fibrele previn apariţia constipaţiei şi a hemoroizilor
3.Pancreasul: fibrele previn apariţia diabetului
4.Coapsele: fibrele te ajută să slăbeşti, menţinând senzaţia de saţietate o perioadă lungă de timp.
Care sunt alimentele cele mai bogate în fibre?
Ca să ştii pe ce alimente te poţi baza în fiecare zi, iată care sunt cele mai bune alegeri, în funcţie de cantitatea de fibre la 100 de grame:
1.
2. Făina de grâu integrală = 11,7 grame;
3. Mazărea = 7,7 grame;
4. Smochine = 6,4 grame;
5. Curmale = 6,4 grame;
6. Rodia = 5,1 grame;
7. Morcovii = 3,7 grame;
8. Legumele = între 3-5 grame;
9. Varza = 2,9 grame;
10. Perele = 2,4 grame.
Posteaza comentariu