Raceala
Ranile care apar in timpul unei raceli sunt extrem de contagiose. De obicei, acestea se formeaza la nivelul buzelor, dar de multe ori apar rani si in interiorul nasului sau pe barbie. Acestea se vindeca in 7-10 zile fara sa ramana cicatrice.
Pe langa stres, efectele pe care le produce raceala sunt: febra, stranutul sau slabirea sistemului imunitar.
Stomatita granuloasa
Cele mai inofensive rani in cazul stomatitelor granuloase sunt cele care apar in interiorul gurii. Durerile provocare de acestea au tendinta sa aiba o intensitate foarte mica, iar ranile de regula acestea se vindeca singure dupa 1 pana la 3 saptamani.
Aceasta afectiune apara cu precadere in randul femeilor, de obicei in perioada menstruatiei. Unii experti sunt de parere ca acestea sunt produse de un sistem imunitar slabit, bacterii sau de un virus. Pe langa stres, alte efecte sunt: oboseala, alergii sau intepaturi in piept sau in limba.
Daca ai o rana mai larga, se poate ca aceasta sa aiba nevoie de tratament medicamentos.
Punctul comun dintre raceala si stomatita granuloasa
Pe langa faptul ca acestea se formeaza intr-un loc comun si anume gura, raceala si stomatita granuloasa mai au un lucru comun: primul efect este provocarea stresului.
Deoarece stresul este un efect principal, pe acesta trebuie sa il tratezi primul, imediat ce au aparut aceste afectiuni.