- Cum se manifesta alergia
Simptomele care apar frecvent se rezuma la mancarimi, urticarie si umflaturi. Ele nu sunt foarte grave insa pot degenera in simptome mai grave, pana la soc anafilactic. Reactiile grave nu se pot prevedea de aceea conduita sigura este abstinenta.
Nu orice reactie e alergie
Multi confunda alergia alimentara cu intoleranta alimentara, care e o reactie mult mai frecventa si mai putin grava. Intoleranta apare cand sistemul digestiv nu poate digera o anumita mancare, dar nu da simptome atat de suparatoare ca o alergie. Daca ai doar o intoleranta la mancare poti consuma portii mici din acel aliment fara sa-ti faca rau. In schimb, in cazul unei alergii, orice farama din alergen provoaca reactia alergica.
Alimente care provoaca alergii
90% din alergiile alimentare sunt efectul urmatoarelor alimente:
Lapte de vaca
Oua
Alune
Grau
Seminte de soia
Peste
Crustacee
Poti sa afli la ce mancare esti alergic daca mergi la doctor sa iti faci testele recomandate.
Tratamentul
Singurul tratament eficient este abstinenta totala de la alimentul depistat. Daca totusi l-ai consumat din greseala exista cateva medicamente care te pot ajuta, usurandu-ti simptomele insa nu pot trata alergia. Cateva dintre ele se pot lua si fara reteta, direct de la farmacie.
Antihistaminicele sunt eficiente in reactiile alergice usoare: urticarie, rinoree, etc.
Bronhodilatatoarele deschid caile aeriene prin care ajunge aerul in plamani, deci ajuta la senzatiile de sufocare care apar in multe alergii.
Injectiile cu epinefrina se folosesc doar in cazurile foarte grave, de soc anafilactic. Desigur, se fac la spital si in interventiile de urgenta. Doar persoanelor care sunt susceptibile de astfel de reactii li se recomanda sa poarta o seringa cu epinefirna asupra lor, tot timpul.
Corticosteroizii sunt foarte eficienti in combaterea inflamatiilor severe insa se folosesc si in cazuri mai putin grave.
Comentarii (5)
Va rog frumos daca poate cineva in masura sa imi spuna, daca o alergie medicamentoasa poate duce si la alergii alimentare sau la alergie la pampers,
vreau sa stiu daca pot sa fac cancer daca am avut helicobacterul pylori si ma am infectia urinara de ani de zile
Intr-adevar ! Dupa ce am suferit 12 ani din cauza alergiilor, perioada in care toti alergologii mi-au spus ca nu se pot trata alergiile si m-au indopat cu cortizon si antihistaminice, anul acesta m-a ajutat Dumnezeu si am gasit aceasta clinica. Am facut toate analizele prescrise de ei, singurii din Romania care fac astfel de analize, si dupa 3-4 luni am simtit ca traiesc dinnou normal, o viata fara alergii! Desi acest articol ne comunica -ca toti medicii din Romania -ca alergiile nu se vindeca, recomandandu-ne sa folosim corticosteroizi, fara sa ne spuna efectele secundare ale cortizonului, trebuie sa ii invatam noi- pacientii ca exista solutii mult mai simple si cu adevarat eficiente. Pe scurt, am facut la World Clinic cateva analize: flora cantitativa si calitativa a scaunului, helicobacterul pylori, alergiile alimentare de faza acuta si de faza cronica, diaminoxidaza si parazitii (aceste analize au fost prescrise pentru situatia mea, in lista clinicii sunt peste 1500 de analize pentru alergii, in functie de manifestarile fiecarui pacient). Analizele au fost recoltate la World Clinic, insa au fost prelucrate intr-un laborator din Germania. In doua saptamani au sosit rezultatele, impreuna cu terapia si dieta personalizata. Am inceput tratamentul pentru infectiile intestinale, tratamentul pentru alergii -care nu a continut nici cortizon si nici antihistaminice si bineinteles am respectat dieta prescrisa de laborator pentru alergiile alimentare. Totul a durat 3 luni, mai exact pana pe 23 mai. De atunci si pana in prezent nu am mai avut nici un episod. Traiesc absolut normal....si consum iarasi toate alimentele la care am fost alergica fara nici o problema! In concluzie, alergiile se trateaza in mai putin de 4 luni!
e posibil sa am alergie la struguri sau la pesticidele cu care au fost stropiti?
Pentru alergia pe care o am (mancarime tot corpul) este bine sa continuui cu medicameltul doxepin??
Posteaza comentariu