2. Nu consuma maioneză!
Orice aliment sau fel de mâncare în a cărei compoziţie intră ouă crude poate fi infectat cu salmonella. Această bacterie se poate găsi în ouăle crude sau negătite suficient şi provoacă febră tifoidă, dar şi infecţii alimentare. De asemenea, sosurile de salată din comerţ, cum ar fi maioneza, sunt făcute cu ouă pasteurizate, aşa că se pot consuma, însă normal că şi în cazul acestora consumul trebuie să fie moderat. Nu uita că şi acestea conţin aditivi alimentari.
3. Nu consuma unele sortimente de brânzeturi!
Feta, Brie, Camembert sau gorgonzola trebuie evitate, deoarece la fel ca în cazul laptelui nepasteurizat acestea pot să conţină o bacterie numită listeria, care pune în pericol bebeluşul.
4. Nu consuma dulciuri în exces!
În timpul sarcinii este bine să eviţi alimentele bogate în glucide, cum este cozonacul, prăjiturile sau ciocolata. Poţi opta pentru salate din fructe, budinci din orez sau sorbet. “Consumul exagerat de dulciuri nu duce numai la creşterea glicemiei, dar favorizează şi acumularea depozitelor de grăsime, implicit creşterea rapidă în greutate. Majoritatea acestor depozite de grăsime sunt greu de înlăturat după sarcină”, spune Dr. Silviu Istoc.
5. Atenţie şi la fructe!
“Fructele fac parte din dieta de bază a unei gravide şi cea mai mare condiţie este să fie foarte bine spălate. Doar câteva nu sunt recomandate: strugurii, pentru că pot ridica temperatura corpului şi pot provoca mişcări intestinale exagerate, fructele prea acide, dacă pacienta suferă de gastrită, papaya necoaptă bine şi ananasul sunt periculoase în primele luni de sarcină deoarece dau contracţii ale uterului”, adaugă Dr. Silviu Istoc.
Sucurile proaspăt stoarse în sticluţe de plastic cumpărate din comerţ ar trebui evitate şi consumate doar cele pasteurizate cum sunt cele în cutii, pe care scrie 100% fruct.
Posteaza comentariu