Hemoroizii: Din ce cauze apar în timpul sarcinii şi cum pot fi trataţi

Multe viitoare mămici se confruntă cu dureri și sângerări, iar medicii le explică prin prisma modificărilor pe care le suportă corpul în sarcină
Ești în culmea fericirii: medicul te-a anunțat că ești însărcinată și acum aștepți cu nerăbdare venirea pe lume a bebelușului. Însă cele nouă luni vin la pachet și cu unele probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente se numără hemoroizii. Multe viitoare mămici se confruntă cu dureri și sângerări, iar medicii le explică prin prisma modificărilor pe care le suportă corpul în sarcină.

Sarcina se asociază frecvent cu constipația. Constipația ca atare și efortul de defecație cresc presiunea în zona pelvisului, determinând la început congestia plexurilor hemoroidale și apoi, prin persistență, apar dilatațiile hemoroidale”, explică prof.dr.Dorel Firescu, chirurg în cadrul clinicii OK Medical, mecanismul formării hemoroizilor în sarcină.

Secreția crescută de progesteron, retenția de apă, dar și travaliul provoacă sau agravează crizele de hemoroizi.
Ce e de făcut?, se întreabă multe tinere viitoare mame, îngrijorate de starea lor și a viitorului bebeluș. În primul rând, după vizitele regulate la ginecolog, urmează cele la proctolog (medic specialist în proctologie, disciplină medicală care se ocupă cu afecțiunile anusului sau rectului).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod