1. Tonul
Potrivit specialiştilor acesta are un conţinut ridicat de mercur şi este indicat ca femeile însărcinate să-l consume mai rar sau chiar deloc. Chiar şi celebrul Dr. Oz a specificat în cadrul conferinţei susţinute la Sala Palatului din Bucureşti că tonul nu este deloc recomandat spre consum femeilor însărcinate şi nici nu trebuie mâncat foarte des în general. Rechinul, peştele spadă şi macroul regal sunt alţi peşti de care este bine să te fereşti în această perioadă, deoarece au mai mult mercur şi afectează dezvoltarea sistemului nervos al fătului.
De asemenea, potrivit specialiştilor americani de la Clinica Mayo, trebuie să renunţi la fructele de mare care nu sunt preparate termic. Poţi să le consumi doar dacă sunt bine gătite şi în cantităţi moderate (1-2 porţii pe spătămână).
2. Mezelurile, în special cele crud-uscate
Carnea trebuie să o consumi doar dacă este foarte bine făcută şi trebuie să eviţi mezelurile din cauza conţinutului ridicat de aditivi alimentari. Mezelurile crud-uscate pot fi contaminate cu toxocara, o bacterie periculoasă pentru tine şi pentru copil.
Optează în schimb pentru o friptură de curcan făcută la cuptor, în locul altor preparate de carne din comerţ.
Este important să consumi carnea bine făcută, deoarece altfel ea poate duce la contaminarea cu toxoplasma sau la dezvoltarea mai multor bacterii periculoase pentru tine şi făt.
3. Brânza cu mucegai
Brie, camembert şi gorgonzola alimente interzise în timpul sarcinii, deoarece pot să conţină o bacterie numită listeria care poate provoca avort sau enterocolite. Aceste brânzeturi pot să fie consumate în cantităţi mici doar dacă este precizat ca sunt pasteurizate şi făcute din lapte pasteurizat, avertizează specialiştii americani de la Clinica Mayo.
De asemenea, trebuie să fii foarte atentă şi la produsele care conţin lactate, cum ar fi îngheţaţa sau diverse creme şi să te asiguri că laptele folosit a fost pasteurizat în prealabil.
4. Maioneza sau prăjiturile cu cremă din gălbenuş crud
Ouăle şi toate produsele care conţin ouă nepreparate termic sunt foarte periculoase în sarcină. Maioneza făcută în casă din gălbenuşuri crude trebuie evitată, deoarece poate să te îmbolnăvească cu Salmonela, o bacterie care provoacă o intoxicaţie alimentară cu simptome foarte neplăcute pentu femeia însărcinată. Maioneza din comerţ poate să fie consumată, însă mai rar, deoarece chiar dacă este pasteurizată ea conţine mulţi aditivi alimentari periculoşi.
Posteaza comentariu