Ce tratamente naturale pentru diabet poți încerca și tu?
Diabetul de tip 1 sau diabetul zaharat de tip juvenil sau dependent de insulină se regăsește în proporție de 5-10% dintre cei afectați de boală. Sistemul imunitar atacă și distruge celulele care produc insulină, hormonul care permite corpului să transforme glucoza în energie. Simptomele includ sete, foame, oboseală, urinare frecventă, pierdere în greutate, furnicături sau amorțeală la nivelul picioarelor și vedere neclară.
Diabetul de tip 2 sau diabetul zaharat care nu este dependent de insulină apare în timpul maturității. În această formă, organismul dezvoltă rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că organismul nu este capabil să utilizeze insulina pentru a produce energie din glucoză, ducând la creșterea nivelului de glucoză. Acest lucru poate face ca pancreasul să producă mai puțină insulină, ducând în cele din urmă la o deficiență de insulină. Simptomele comune pentru diabetul de tip 2 sunt setea excesivă, urinarea frecventă, foamea excesivă, oboseala, vederea neclară și rănile care nu se vindecă.
Deși există variante disponibile la farmacie care te ajută tratezi diabetul, ar trebui să știi că există o varietate de opțiuni naturale care te pot ajuta să gestionezi simptomele diabetului. Iată care sunt cele mai comune opțiuni de tratamente naturale pentru diabet!
1. Morcovi
Pe lângă îmbunătățirea funcției imunitare și a vederii, morcovii sunt buni și la gestionarea diabetului zaharat. Beta-carotenul din morcovi aduce beneficii oamenilor predispuși genetic la diabetul de tip 2 prin scăderea riscului de apariție a bolii.
2. Pește gras
Persoanele care consumă pește gras, cum ar fi macroul, sardinele, halibutul și somonul, de cel puțin două ori pe săptămână au un risc mai scăzut al hipertensiunii arteriale, inflamației și bătăilor de inimă anormale. Peștele are un nivel scăzut de colesterol și de grăsimi saturate și conține mulți acizi grași omega-3. Peștele conține mercur, așa că nu exagera cu mâncatul acestui preparat, dar adaugă-l în planul săptămânal de dietă!
3. Afine
Consumul regulat de afine ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale. Aceste fructe conțin flavonoide, care au un efect anticancer și reduc riscul de diabet. Afinele își iau culoarea din antociani, antioxidanți care pot reduce probabilitatea de diabet de tip 2 cu 23%.
4. Iaurt
Persoanele care beau 60 de mililitri de iaurt pe zi scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 12%. Când alegi iaurtul, optează pentru varietăți fără grăsimi și fără zahăr adăugat. Iaurtul oferă calciu, vitamina D și bacterii probiotice care pot ajuta la scăderea colesterolului. Dacă vrei să transformi iaurtul într-o gustare mai gustoasă, poți adăuga fructe precum afinele sau bananele.
5. Aloe vera
Cercetările au arătat că ingerarea sucului de aloe vera poate ajuta la îmbunătățirea nivelului glucozei din sânge, lucru care este benefic pentru persoanele cu diabet zaharat. S-a dovedit că aloe vera scade grăsimile sau moleculele lipidice din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2. În plus, planta de aloe vera poate fi folosită pentru a accelera vindecarea rănilor și reduce inflamațiile, ambele complicații fiind comune pentru diabet.
6. Lămâi
Lămâile sunt un superaliment datorită cantităților mari de fibre solubile și vitamina C, ambele fiind benefice persoanelor care suferă de diabet. S-a demonstrat că fibrele solubile reduc zahărul din sânge, menținând în același timp o presiune sanguină și niveluri de colesterol sănătoase. Vitamina C poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate îmbunătăți rezistența la insulină. Lămâile au, de asemenea, un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că organismul transformă carbohidrații rapid în glucoză.
7. Ceai verde
Ceaiul verde are un conținut bogat de polifenol, un compus hipoglicemic care ajută la facilitarea eliberării glucozei din alimente. Polifenolul promovează, de asemenea, utilizarea eficientă a insulinei de către organism. Un studiu din 2013 a arătat că un consum de șase sau mai multe căni de ceai verde zilnic te face să ai un risc cu 33% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.
8. Scorțișoară
S-a demonstrat că scorțișoara scade nivelul de glucoză din sânge prin stimularea activității insulinei și ar trebui consumată în formă pură, scorțișoara ceylon, pentru a evita cumarina toxică regăsită în scorțișoara obișnuită.
9. Turmeric (curcumă)
Turmericul este o rădăcină care face parte din familia ghimbirului din Asia de Sud-Est, fiind folosit în mod obișnuit drept condiment. Turmericul are proprietăți antiglicemice și ajută la buna funcționare a pancreasului, reglează și echilibrează nivelurile de insulină și previne rezistența la insulină în organism. Un studiu din 2012 a arătat că extractul de curcumă este foarte eficient în prevenirea apariției diabetului de tip 2. De asemenea, cercetările arată că turmericul poate ajuta la repararea leziunilor celulelor beta-pancreatice și la promovarea unei producții adecvate de insulină.
10. Semințe de in
Semințele de in sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ajută la digestie și duc la o absorbție eficientă a grăsimilor și a zaharurilor din sânge. Consumul de semințe de in reduce nivelul zahărului după masă în cazul persoanelor cu diabet cu aproximativ 28%.
Posteaza comentariu