Neputinta de a se concentra asupra unei sarcini pentru mai mult timp. Daca nu e vorba de un proiect care nu iti place si acesta e o modalitate de a te sustrage, daca ti se intampla de cele mai multe ori acest lucru, este posibil sa fii manifestat in trecut un deficit de atentie, din care au mai ramas mici urme si acum.
O alta cauza a acestei manifestari poate fi depresia sau anxietatea. Incearca sa vezi care este cauza, pentru a nu te chinui la nesfarsit.
Incearca sa:
1. Nu intri in panica. Cu cat anticipezi mai mult faptul ca iar nu vei putea sa te concentrezi, cu atat te predispui la esec.
2. Imparte activitatea mare in diferite tipuri de activitati mici, ca si cum un proiect ar fi o suma de proiecte mai mici. Incearca sa le construiesti in functie de modul de activitate pe care il presupun, astfel incat, migrand de la una la alta, sa ai sentimentul efectiv ca faci lucruri diferite. Apoi, atunci cand simti ca a trecut perioada de concentrare dintr-o parte, ia o pauza mica pentru a construe starea pentru urmatoarea activitate. In acest fel, fara a te incapatana sa faci ceva ce nu poti face, construiesti de fapt din diferite locuri ceea ce, prin asamblare finala, va fi proiectul tau mare.
3. Fii creativ in modul in care faci lucrurile care iti sunt sarcini. Nu te blaza, pentru ca acest lucru iti va scadea puterea de concentrare. Daca este nevoie, nu ezita sa lupti pentru a-ti impune punctul de vedere. Pana la urma, s-ar putea sa devii un vizionar care sa schimbe si cultura companiei.
Neputinta de a urmari o conversatie fara ca gandul sa nu zboare in alta parte si de multe ori te trezesti ca spui ceva ce are legatura cu gandurile tale mai degraba decat cu subiectul conversatiei, spre supararea interlocutorului. Poate fi si semnul oboselii, al plictiselii sau al lipsei de comunicare cu cel care iti vorbeste in acel moment. Incearca sa:
- intervii in timpul conversatiei, pentru a marca ideile sau pentru a-ti spune parerea. In acest fel, ramai pe aceeasi lungime de unda cu interlocutorul.
- daca subiectul iti este plictisitor, incearca sa termini conversatia mai repede, intr-un mod respectuos, dar asertiv. Pana la urma, e vorba si de timpul tau, si de stima ta de sine. Poti face acest lucru intr-un mod placut, agreand ca subiectul nu te preocupa in mod deosebit. Daca acest lucru iti este imposibil, incearca sa muti subiectul discutiei intr-o zona in care sa te simti mai confortabil.
Neputinta de a sta nemiscat pentru perioade mai lungi de timp. Daca e ceva ce te caracterizeaza si nu e urmarea unei perioade agitate, a unei stari de anxietate sau a faptului ca nu te simti confortabil in acel moment, atunci poate fi semnul hiperactivitatii.
Implica-te in activitati care sa iti consume din energie si sa iti dea un tonus bun, dar si o stare de relaxare.
Comentarii (1)
Articolul are mult adevar in el! Pentru mine a venit la timpul potrivit. O.K. mergeti inainte !
Posteaza comentariu