Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Sinaloa (UAS) din Mexic dezvăluie consecinţele pe care le are lumina emisă de dispozitivele mobile asupra ţesutului ocular şi ciclului diurn al oamenilor.
Potrivit profesorului Emilio Terán Bobadilla, de la Facultatea de Fizică-Matematică din cadrul UAS, lumina emisă de dispozitivele electronice este una din principalele cauze ale tulburărilor de somn, alături de cefalee, migrene şi oboseala vizuală.
Totodată, această lumină se află la originea problemelor de cornee, cristalin sau retină, care în final pot afecta vederea, relatează agenţia spaniolă de presă EFE, citată de InfoGlitz.
Cercetătorul este de părere că aceste probleme pot afecta o persoană la nivel social.
Referindu-se la rezultatele descoperite de această cercetare, Terán Bobadilla a remarcat că telefoanele mobile inteligente reduc cu 90% lumina albastră, care, emanată de ecrane, face culorile să fie mai puţin naturale şi să fie mai periculoase pentru vedere.
Cercetarea condusă de profesorul Bobadilla a fost sprijinită de experţi oftalmologi de la Licenciatura en Optometría şi de la Centro de Investigación y Docencia en Ciencias de la Salud (CIDOCS).
Foto: Hepta