Ma trezesc intepenita dimineata

"Am 38 de ani si sunt mama a doi copii mici pe care ii ingrijesc singura. Ma simt atat de intepenita si am dureri dimineata, tocmai cand am nevoie de toata energia mea. Ar trebui sa merg la doctor?"

"Am 38 de ani si sunt mama a doi copii mici pe care ii ingrijesc singura. Ma simt atat de intepenita si am dureri dimineata, tocmai cand am nevoie de toata energia mea. Ar trebui sa merg la doctor?"

 

Exista multe motive pentru starea de rigiditate de dimineata, inclusiv un somn insuficient. Atat mintea, cat si organismul au nevoie de o relaxare completa pentru a maximiza repararea uzurii zilnice a muschilor si articulatiilor. Trezitul de mai multe ori pe noapte sau leganatul si rasucitul va pot da dureri in tot corpul. Noptile dumneavoastra pot fi perturbate deseori de copiii dumneavoastra, iar daca acestia nu au un somn linistit doctorul dumneavoastra poate fi capabil sa va ofere un sfat.

 

 

Perna si salteaua au importanta maxima


Puteti sa adormiti in momentul in care va asezati in par, dar articulatiile raman tensionate in afara de cazul in care salteaua va sustine cu fermitate intreaga coloana vertebrala. De asemenea, foarte importanta este o perna potrivita - una care este prea tare sau prea inalta va poate da crampe la nivelul gatului, in timp ce una prea moale va sustine gatul intr-un unghi incorect.

 

 

O baie calda cu uleiuri aromate te va relaxa


Va puteti pregati mintea, muschii si articulatiile pentru o odihna binefacatoare pe timpul noptii printr-un dus sau baie calda utilizand uleiurile aromate de calamina sau rozmarin. Ceaiul de calamina inainte de culcare este, de asemenea, linistitor, la fel ca un pahar de lapte caldut, deoarece calciul ajuta la relaxarea muschilor si, in consecinta, a articulatiilor.

 

 

Verifica-ti in permanenta postura!


O activitate efectuata manual implica de obicei coloana vertebrala si in special muschii membrelor, in timp ce pozitia sezand pe o perioada lunga pe un scaun dur la birou, frecvent cu o inaltime necorespunzatoare, lucrand la un calculator cu un mouse-pad incomod plasat poate cauza incordare in articulatia umarului si a mainii.

Compozitia scheletului este influentata de stilul de viata, de varsta si de caracteristicile familiale. Oasele noastre cresc si se consolideaza la varsta de 10-20 de ani, in cazul in care expunerea la soare este suficienta, daca dieta este echilibrata si daca se fac exercitii fizice.

Ele raman sanatoase in urmatorii 10 ani, compensand orice pierdere de calciul si fosfati din circuitul sangvin printr-o asimilare si resorbtie eficiente. In jurul varstei de 40 de ani, totusi, oasele incep sa prezinte un deficit de minerale. Ele pierd calciu si fosfati, iar formarea de os nou devine ineficienta. Acest lucru deschide drumul bolii oaselor fragile - osteoporoza, boala care afecteaza 3-5% dintre femeile aflate la menopauza si un numar semnificativ de barbati varstnici.

Informatiile au fost preluate din cartea "Oasele: 100 de sfaturi pentru o viata sanatoasa", de Dr.
Caroline Shreeve, Bucuresti, editura All, 2008, www.all.ro