Mai mulți doctori au recunoscut că diagnostichează intenționat oamenii sănătoși cu cancer pentru a face bani
Societățile pentru combatarea cancerului din întreaga lume oferă o importanță financiară mult mai mare în ceea ce privește chimioterapia și cercetările în domeniul radiațiilor decât tehnicilor de prevenire a bolilor. Prevenirea afecțiunilor nu produce bani, dar tratamentul acestora da.
Doctorul Farid Fata, un oncolog proeminent din Michigan, Statele Unite, a recunoscut în instanță în urmă cu un an că a diagnosticat intenționat greșit oamenii sănătoși cu cancer.
Farid Fata a recunoscut, de asemenea, că le-a oferit medicamente de chimioterapie pacienților sănătoși în scopul obținerii de profit. Bineînțeles că pacienții au fost șocați. Nu s-ar fi gândit niciodată că un doctor va greși intenționat un diagnostic pentru a face bani. Este de neconceput. Cu toate acestea, se întâmplă în cazul cancerului și altor afecțiuni de pe urma cărora medicii pot genera venituri.Acești medici fără scrupule au fost comparați cu niște oameni de afaceri fără conștiință de către doctorul Sayed Mohammed, un oncolog care s-a pensionat și care recunoaște că a văzut această practică în urmă cu un deceniu.
Singura diferență dintre medici și oamenii de afaceri este că primii au sănătatea și încrederea pacienților în mâinile lor, o combinație foarte periculoasă atunci când sunt implicați bani. Cancerul de prostată este un alt exemplu când vine vorba de diagnosticul greșit al medicilor. Un test de sânge caută antigenul specific prostatei, o proteină produsă de glanda prostatică. Un nivel ridicat este asociat cu cancerul de prostată, însă această corelație nu este întotdeauna corectă și, chiar și când este, cancerul de prostată nu este neapărat mortal.
Doar 3% dintre bărbații care suferă de această afecțiune mor din cauza cancerului de prostată. Din păcate, prea puțini medici pun bunăstarea și sănătatea pacienților pe primul loc. Nevoia de a face profit duce adesea la o îngrijire necorespunzătoare.Un studiu publicat în New England Journal of Medicine atrage atenția că mamografiile au provocat mai mult rău decât bine în cazul a milioane de femei care au făcut aceste teste în ultimii 30 de ani ca strategie principală în lupta împotriva cancerului la sân.
Se crede și că tratamentul de chimioterapie stimulează creșterea cancerului și ratelor de mortalitate pe termen lung. În plus, singurele studii disponibile provin de la instituții și oameni de știință.
Comentarii (1)
Si in Romania se intampla. Vedeti numai multele mamografii recomandate preventiv, an de an - e demonstrat ca nu are rol de preventie ci doar ajutor la diagnostic dupa ecografie si biopsie si cand nu este rmn la dispozitie. Sunt alte metode mai neinvazive si mai ieftine....
Posteaza comentariu