Terapia moleculara tintita: o noua speranta pentru bolnavii de cancer
Recent, au fost inregistrate progrese semnificative in tratarea cancerului pulmonar. Acestea includ noi medicamente care actioneaza in mod diferit fata de chimioterapia traditionala. Au fost de asemenea inregistrate progrese si in privinta tehnicilor chirurgicale. Chiar si pentru cancerele pulmonare diagnosticate in faze tardive, exista acum tratamente inovatoare disponibile si la noi in tara.
"Odata cu descifrarea codului genetic uman intelegem mult mai bine boala canceroasa, iar ca specialisti care trateaza devenim tot mai puternici pentru ca dupa anul 2000 s-a deschis un capitol nou in terapeutica oncologica, acela al terapiei moleculare tintite", ne informeaza conf. dr. Ciuleanu. "Avem in cancerul bronhopulmonar doua molecule tintite, una se asociaza chimioterapiei in prima linie de tratament si prin inhibarea formarii de noi vase de sange in tumora, a reusit cea mai lunga prelungire a supravietuirii pacientilor. Cea de-a doua molecula este o arma deosebit de utila in prelungirea vietii pacientilor care au progresat dupa tratamentele clasice cu chimioterapie. Faptul ca aceasta se administreaza oral, o tableta pe zi, este din punctul de vedere al administrarii, medicamentul ideal. Aceasta simpla tableta este insa o molecula inteligenta care, inhiband niste enzime, impiedica inmultirea celulelor canceroase si metastazarea", continua specialistul. Oncologul adauga faptul ca acest nou tip de tratament este foarte bine tolerat si in general, nu mai are efectele secundare ale chimioterapiei clasice. Efectele secundare care pot sa apara sunt anticipate, sunt usoare si trecatoare si mai mult, sunt corelate cu eficacitatea tratamentului.
Luna noiembrie este luna de lupta impotriva cancerului pulmonar
In fiecare an, luna noiembrie este dedicata actiunilor de informare cu privire la cancerul pulmonar. In cadrul campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", Roche Romania va sustine activitati de informare cu privire la aceasta maladie devastatoare. Astfel, conform studiului EUROCARE-4 (EUROpean CAncer REgistry - based study on survival and CARE of cancer patients), in perioada 1995-2002, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%.
In cadrul campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", se promoveaza blogul unui artist plastic, ce sufera de cancer pulmonar. Prin intermediul blogului www.gandpentrucalin.ro pot fi trimise mesaje de incurajare si ganduri bune.
Campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", lansata in luna iunie a acestui an, isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania si incurajandu-i pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor pentru a alege cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.
Comentarii (2)
PENTRU ORICE INFORMATIE NE PUTETI VIZITA http://www.escozul.ro/noutati/cimavax-egf-vaccin-impotriva-cancerului-la-plamani.html
La ultima calatorie facuta in Havana, ne-am interesat de vaccinul CIMAVAX-EGF Am vizitat INSTITUTUL de IMUNOLOGIE MOLECULARA (CIM) din Havana, institut care sub coordonarea Doctor Gisela Gonzales a creat acest tratament pentru cancerul la plaman. Oentru buna dumneavoastra informare vizitati http://www.escozul.ro/noutati/cimavax-egf-vaccin-impotriva-cancerului-la-plamani.html Pentru toti aceia dintre dumneavoastra care doresc sa faca acest tratament pentru Cancer la Plaman, va stam la dispozitie cu orice informatie necesara, va putem ajuta pentru -intocmirea dosarului medical -depunerea dosarului medical la Centrul International de Sanatate La Pradera si obtinerea aprobarii necesare. - odata cu deplasarea noastra in Cuba pentru Tratament Cancer ESCOZUL, putem lua cu noi pacienti care au aprobarea necesara , urmand ca acestia sa se intoarca in tara impreuna cu noi dupa 7 zile si..bineinteles dupa efectuarea tratamentului. Informatiile obtinute de noi sunt urmatoarele: 1. CIMAVAX-EGF se aplica in acest moment, numai pacientilor oncologici cu cancer la plaman ca forma de cancer primar. 2. CIMAVAX-EGF se aplica numai bolnavilor de cancer pulmonar in stadiu terminal- adica pentru cei care au urmat deja tratamentele clasice cu radioteraoie si chimioterapie 3.Vaccinul CIMAVAX-EGF se aplica in baza unui dosar medical complect care trebuie sa cuprinda: -istoricul boli- -tratamentele cu radioterapie si chimioterapie facute. -stadiul actual al cancerului la plaman -solicitarea scrisa a pacientului oncologic, pentru administrarea CIMAVAX-EGF 4. CIMAVAX-EGF se aplica numai in baza unei programari prealabile cu cel putin 3 luni inainte, solicitarile fiind foarte mari in acest moment, in conditiile in care Cuba este singurul producator din lume. -Vaccinul CIMAVAX-EGF se poate administra in acest moment, pentru pacientii din Romania, numai in Cuba la Centrul International de Sanatate La Pradera si numai in baza unei programari prealabile facuta cu 3-5 luni inainte de efectuarea tratamentului. -Pacientii se vor deplasa la Havana numai cu insotitor si vor sta impreuna la Centrul de Sanatate La Pradera timp de 5 zile cat dureaza prima faza a vaccinului, faza de inductie, urmand ca faza de consolidare sa se faca in tara -Costul tratamentului. Depinde de programare, de durata, tratament, si de tara. Am vizitat spitalul “Hermanos Ameijeiras” unde am stat de vorba cu Doamna Doctor Maria del Carmen Barroso, doctor sub indrumarea caruia sunt studiate dosarele medicale ale pacientilor si care aproba acest tratament cu CIMAVAX-EGF ,atat pentru cetatenii cubanezi cat si pentru cei din alte tari. Am fost si la Centrul International de Sanatate La Pradera, locul unde se administreaza acest vaccin in Cuba, pentru cetatenii straini. Cercetarile pentru crearea vaccinului CIMAVAX- EGF au început înca din anul 1992, iar primul test clinic a fost efectuat în 1995.
Posteaza comentariu