"De ce nu facem cancer?"
Felul in care se dezvolta tumorile si faptul ca uneori nu mai evolueaza poate sa-i ajute pe medici sa decida care dintre acestea trebuie tratate si care nu au nevoie de tratament. Lucrul acesta este important mai ales ca aproape toate persoanele de varsta mijlocie au celule canceroase si precanceroase, fapt dovedit de autopsiile persoanelor care au murit din alte cauze, dar care nu aveau tumori sau simptome specifice cancerului. Astfel, specialistii nu se mai chinuie sa raspunda la intrebarea "de ce facem cancer?", ci "de ce nu ne imbolnavim de cancer?".
Este greu de stabilit de ce dispar tumorile de prostata. Cercetatorii se indoiesc ca lucrul acesta se intampla cu adevarat. Ei spun ca pe masura ce mai multe tipuri de cancer incep sa se dezvolte, la un moment dat se opresc din evolutie sau tumorile cresc foarte putin, asa cum se arata si intr-un studiu realizat la Johns Hopkins.
Cancerul de prostata - cel mai diagnosticat tip de cancer la barbati
Cancerul de prostata afecteaza celulele glandei prostatice. Tumorile canceroase prostatice pot bloca fluxul urinar si, daca sunt netratate, se pot raspandi in alte parti ale corpului. La multi barbati, celulele canceroase prostatice cresc incet si nu cauzeaza probleme, pana cand nu se extind dincolo de prostata. La anumiti barbati, cancerul de prostata se dezvolta mult mai rapid. Este important ca tumorile prostatice sa fie diagnosticate in stadii precoce, sa fie evaluata agresivitatea tumorii si sa fie tratata inainte ca boala sa disemineze.
Ca frecventa a tumorilor maligne in randul barbatilor, cancerul de prostata se situeaza pe primul sau al doilea loc in tarile dezvoltate si pe locul trei pe glob. Liga Romana de Cancer estimeaza ca in Romania sunt diagnosticate anual 177 de cazuri noi de cancer de prostata si ca aproximativ 7,3% din barbati mor anual din aceasta cauza.
Comentarii (1)
http://www.acasatv.ro/emisiuni/daniela-are-nevoie-de-ajutor-ca-sa-invinga-cancerul-la-numai-16-ani-video.html
Posteaza comentariu