Cunoscutul actor australian în vârstă de 45 de ani a trecut printr-o perioadă dificilă. Pe 8 mai, Hugh Jackman a postat pe Instagram o fotografie ]n care apare bandajat la nas, specificând că s-a operat a doua oară de o tumoră canceroasă care i-a apărut la nivelul nasului.
"Un alt carcinom bazocelular extirpat", explică Hugh Jackman în dreptul fotografiei postate pe Instagram. Le mulţumeşte medicilor care au realizat operaţia şi oferă un sfat tuturor fanilor săi: "Vă rog! Vă rog! Nu uitaţi niciodată de crema cu protecţie solară!".
Foto: Instagram
Pe Hugh Jackman îl ştim din seria X-Men, dar şi din filme precum "Kate & Leopold", "Van Helsing", "The Prestige", "Australia" şi "Les Miserables".
În anul 2008, el a fost desemnat de revista People drept cel mai atrăgător bărbat din lume.
Kenny Rogers a avut o tumoră canceroasă pe obraz care i-a fost extirpată săptămâna trecută
Cunoscutul cântăreţ de muzică country, Kenny Rogers a postat în urmă cu 6 zile o fotografie în care apare cu un bandaj pe obrazul drept. El a explicat că a suferit o intervenţie chirurgicală pentru a îndepărta o tumoră canceroasă de la nivelul pielii. "O tumoare canceroasă mi-a fost extirpată azi - recomand tuturor să meargă la control, mai ales că luna mai este luna naţională a prevenirii şi diagnosticării cancerului de piele", scrie cântăreţul în vârstă de 75 de ani.
Deşi este definit în primul rând de genul country, Kenny Rogers a dominat topurile muzicale cu peste 120 de single-uri din diferite stiluri muzicale şi a vândut 130 de milioane de discuri în toată lumea, devenind astfel unul dintre cel mai bine vânduţi artişti din toate timpurile. În 2013, Kenny Rogers a devenit membru al Country Music Hall of Fame and Museum.
Foto: Instagram
Cancerul de piele
Cancerul de piele este cea mai frecventă neoplazie în ultimii 20 de ani în lume, iar carcinomul bazocelular afectează mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare. Trebuie ţinut cont de faptul că acest tip de cancer afectează, de obicei, zone care sunt expuse la soare în mod frecvent: faţa, gâtul, spatele, pieptul şi umerii.
Termenul "cancer de piele" se referă la 3 afecţiuni diferite care în funcţie de gravitate se împart în:
- carcinom bazocelular;
- carcinom scuamos (spinocelular);
- melanomul.
Cele mai frecvent întâlnite sunt: carcinomul bazocelular şi cel scuamos, care împreună formează clasa cancerelor de piele nemelanomatos. Melanomul este forma cea mai agresivă a cancerului de piele şi apare atunci când melanocitele (celulele din piele responsabile de producerea pigmentului) cresc necontrolat şi invadează alte ţesuturi. Acest tip de cancer poate fi vindecat când este depistat precoce, dar este fatal când este lăsat să progreseze. Poate să apară oriunde pe suprafaţa corpului, pe piele aparent sănătoasă, dar şi pe aluniţe (nevi nevocelulari).
Cum prevenim cancerul de piele: cele mai eficiente metode
Potrivit medicul dermatolog Mihaela Leventer, principalele reguli de care trebuie să ţinem cont ca să prevenim cancerul de piele sunt:
- reducerea timpului de expunere la soare;
- aplicarea cremelor de protecţie la fiecare două ore, nu numai la plajă, ci pe toată perioada expunerii pielii la razele solare;
- evitarea solarului;
- controlul periodic al pielii.
Posteaza comentariu