Tratamentul și simptomele problematice cauzate de această maladie nu sunt ușor de gestionat. Din acest motiv este nevoie de o abordare unitară, care să favorizeze starea de bine și gândirea pozitivă. Potrivit specialiștilor, șansele de vindecare sunt favorizate de optimism.
Iată care sunt metodele pe care le poți utiliza pentru a diminua simptomele asociate cu un diagnostic de cancer de prostată:
1. Gestionează stresul eficient
Nu este deloc ușor să urmezi tratamentul pentru această maladie și să ai simptome problematice. În multe cazuri pot apărea stresul, anxietatea sau depresia. Practică yoga, dansul sau fă mai multă mișcare pentru a trece mai ușor peste aceste momente dificile. Acupunctura, gimnastica și meditația au, de asemenea, efecte benefice pentru neutralizarea emoțiilor negative. Este util și să încerci hobby-uri noi în timpul liber cum ar fi pictura sau cântatul.
Este recomandat să ții un jurnal în care să-ți scrii gândurile și soluțiile pe care le găsești. Pentru fiecare lucru care te neliniștește sau te sperie este bine să te gândești la o rezolvare și să revezi ceea ce ai scris când simți că nu faci față.Poți face și excursii scurte pentru a fi mai aproape de natură. În acest mod vei respira aer curat și te vei relaxa, lăsând deoparte emoțiile negative.
2. Ai grijă de tine
Ca regulă generală trebuie să ai grijă de tine în orice situație și faptul că ai primit un diagnostic de cancer de prostată nu înseamnă că trebuie să te neglijezi. Din contră, este o parte fundamentală a tratamentului și este mult mai probabil să-ți revii dacă urmezi sfaturile medicului în timp ce-ți faci timp și pentru tine.
Dormi suficient, nu te suprasolicita în timpul zilei cu un număr excesiv de sarcini sau atribuții la serviciu, menține legătura cu prietenii și colegii, ieși la soare timp de 15-20 de minute zilnic, fă plimbări în aer liber și consumă alimente sănătoase.
Un meniu care conține multe minerale și vitamine te va ajuta să eviți schimbările stării de dispoziție și să ai mereu energie. Consumă cât mai des fructe și legume proaspete, proteine din carne slabă, probiotice, leguminoase bogate în fibre și grăsimi sănătoase (avocado, nuci, semințe, pește gras).Fă exerciții fizice cât de des poți, dar nu trebuie să ai cerințe exagerate. Acceptă și momentele în care te simți obosit, dormi puțin după-amiaza dacă ai nevoie sau culcă-te mai devreme seara. Exercițiile fizice stimulează circulația sângelui și luptă eficient împotriva depresiei, contribuind și la reducerea disfuncției erectile.
3. Fii informat
Este o idee bună să afli mai multe despre această boală, ce simptome ar putea apărea pe parcurs sau cele mai noi tratamente din domeniu. În acest fel vei redobândi controlul asupra situației și nu te vei simți copleșit de ceea ce ți se întâmplă.
Poți găsi informații online sau îți poți întreba medicul pentru a primi o explicație mai detaliată. De asemenea, există multe grupuri online pe care le poți utiliza pentru a discuta cu persoanele care trec prin aceleași momente dificile, poți participa în forumuri sau poți găsi cărți care îți oferă informații suplimentare.În momentul în care iei legătura cu persoane care suferă de cancer sau cu cei care au supraviețuit acestei maladii nu te vei mai simți singur și este o modalitate utilă pentru a primi sfaturi sau a afla cum te poți descurca în diferite circumstanțe. Dacă vezi că maladia poate fi vindecată vei avea mai multă încredere în propriile forțe, iar grijile și anxietatea se vor reduce.
4. Apelează la soție, familie sau prieteni pentru sprijin
Poate nu vrei să discuți depre momentele prin care treci cu persoane străine. În acest caz soția, prietenii sau familia te pot ajuta.
Nu te teme să le spui dacă simți că îți este greu să realizezi activități cotidiene precum gătitul, programările la medic sau curățenia. Spune-le deschis când te simți supărat sau obosit și vei avea parte de sprijinul necesar. Este util să discuți și cu un terapeut pentru a scăpa de griji și sentimente precum furia, anxietatea sau supărarea.
Comentarii (1)
BUNA ZIUA. PRIMUL LUCRU ESTE SA NU INTRAM IN PANICA SI SA AVEM INCREDERE IN NOI CA NE PUTEM VINDECA. 1. SA AVEM O STARE POZITIVA, VESELA , FARA CERTURI, DISCUTII . 2. MISCARE ZILNICA , MINIM 20 KM. NE FACE FOARTE BINE LA ACESTE BOLI. 3. HRANIRE VEGETARIANA, 100%, DIN CARE ZILNIC SA NU LIPSEASCA : BROCCOLI SAU CONOPIDA, SALATA DE VARZA ROSIE-FARA SARE, DOVLEAC CRUD-RAS, SEMINTE DE DOVLEAC, SEMINTE DE FL. SOARELUI, MIGDALE, NUCI, CEAPA ROSIE-MINIM 100 GR/ZI, SUC ROSII, CIRCA 400-600 ML./ZI, FIERT-LICOPENUL SE ABSOARBE 100%, IN CARE PUNETI 3-5 CATEI USTUROI PISAT, CONSUMUL DE : URZICA, PATLAGINA, PAPADIE, PATRUNJELSEMINTE IN, SOIA GERMINATA, AFINE-100 GR./ZI, RODIE, STRUGURE ROSU, COACAZE, MURE, ZMEURA, VANATA COAPTA CU COAJA + ULEI MASLINE + USTUROI PISAT; SALATA ZILNIC DIN CARE SA NU LIPSEASCA : CATE 100 GR. DIN MORCOV, PATRUNJEL RAD., TELINA-RASE( SUNT ANTIINFLAMATORII ), ZILNIC 1-2 CANI CEAI CU PELIN-DISTRUGE 98%DIN CELULELE CANCEROASE; SEMINTE PEPENE GALBEN + DOVLEAC-RASNITE, SE ADAUGA MIERE-1 LINGURA/ZI; DOVLECEL, SMOCHINE, CAPSUNI, FULGI OVAZ, SCORTISOARA, BANANA, LINTE NEAGRA-SE FIERBE, ALTE RETETE : CATAPLASMA CU ARGILA PE ZONA ABDOMENULUI; CATAPLASMA CU RONDELE MARI DE CEAPA, CU FOI VARZA-PRESATE; TUS RECTAL ZILNIC, DE 50 ORI, CLISMA CU ARGILA, AR FI BINE CA SEARA SA SE INTRODUCA 10-20 ML. SOLUTIE ARGILA SI SA FIE LASATA ACOLO PE TIMPUL NOPTII; FRUCTE : UN MAR DIMINEATA, DUPA CE ATI BAUT APA INCALZITA, SEARA O PARA, PRUNE, PIERSICI, GULII, HRAN, LEUSTEAN, NAPI, CONSUMA APA RESTRUCTURATA, IONIZATA SI ALCALINA DE LA APARATELE JAPONEZE KANGEN, CARE SA AIBE 7-8 ELCTROZI. ACEASTA APA ESTE UN ,,PANACEU,, SE VINDECA BOLILE DACA SE RESPECTA CELE 3 REGULI : 20 KM/ZI, MERS PE JOS, HRANIRE 100% VEGETARIANA, MEDICAMENTE DIN NATURA, + STARE VESELA, FARA TV., TELEFON, APARAT MICROUNDE,. VA UREZ SUCCES !, MARIN CRUTESCU.
Posteaza comentariu