Sănătate. Care sunt simptomele cataractei şi cum se tratează?



Care sunt simptomele cataractei?


Atunci când apare cataracta, cristalinul natural începe să își piardă transparența și, astfel, vederea începe să scadă progresiv, apare vederea încețoșată, greoaie, neclară, intoleranța la lumină (naturală sau artificială), disconfortul vizual cauzat de lumina farurilor din trafic, vederea dublă. Tulburările de vedere cauzează dificultăți în desfășurarea activităților zilnice, iar pacienții simt tot mai des nevoia de a-și schimba ochelarii, pentru că au impresia că li se modifică dioptriile.
Sunt și momente în care văd mai bine, ”bucuria de scurtă durată”, dar sunt trecătoare, fiind doar o manifestare a cataractei.


Ce presupune consultul oftalmologic?


Consultul oftalmologic presupune efectuarea unor investigații și analize uzuale. Ulterior, în funcție de alte afecțiuni asociate de care suferă pacientul (degenerescenta maculară, retinopatie diabetică, glaucom, miopie mare, presbiopie, astigmatism etc) și de rezultatele vizuale pe care le dorește, se alege tipul de cristalin artificial. ”În România, avem o gamă diversificată de cristaline artificiale, de la cele simple monofocale, la cele multifocale personalizate.
Astfel, pacienții se pot opera aici, în țară, și pot avea cele mai bune rezultate. Mai mult, aparatura și tehnicile operatorii sunt de ultimă generație”
, afirmă Dr. Miruna Nicolae, medic primar, specialist oftalmolog, doctor în științe medicale în cadrul clinicii Ama Optimex.

Pe site-ul www.cataracta.ro găsiți informații despre această afecțiune: simptomele, tipurile de cristaline, tehnicile operatorii, perioada de dinainte și după operație.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod