Metode de tratament
Conform dr. Mircea Filip "keratocounul nu poate fi prevenit". Potrivit specialistului, ca metode de tratament, in formele usoare si stabile sunt de folos ochelarii sau lentilele de contact moi. Urmatoarea forma de corectie sunt lentilele de contact rigide gaz-permeabile, care mentin mai bine forma corneei decat lentilele moi si incetinesc avasarea bolii, realizand o corectie buna a vederii.
Daca boala este avansata, aceste metode nu sunt suficiente. Este necesar tratamentul chirurgical, prin transplantul de cornee. Dupa acesta, pentru a vedea mai clar, cel mai probabil vei avea nevoie de ochelari.
Comentarii (2)
Am fost diagnosticat cu cheratocon bilateral cu puțin timp în urma..Eu sufăr de probleme de vedere de aproape 10 ani de zile,acum am 32 de ani și am un astigmatism neregulat acut,și doar în urma cu câteva luni,medicul oculist mi-a recomandat un examen în urma căruia mi-a fost pus diagnosticul de cheratocon bilateral în stare nu foarte avansata.(mai mare de 4oo de micron de grosime corneala).Vreau sa precizez ca am folosit tot timpul ochelari de corecție a astigmatismului și niciodată lentile de contact,pentru ca nu reușesc sa ma acomodez cu asa ceva.. Prima soluție data de medicul oculist a fost sa urmez tratamentul numit cross linking,un tratament destul de nou descoperit,care stopează agravarea cheratoconului și în cele mai multe cazuri chiar aduce ameliorarea semnificativa a vederii. Ce ma sfătuiți sa fac?sa urmez acest tratament sau sa încerc sa consult eventual alți specialiști în căutarea unei soluții mai bune? (costul cross linkingului ajunge undeva la 2000-2500 de euro și nu este o metoda definitiva,deci are o validitate de câțiva ani după care vine refăcuta procedura). Aștept sfaturile și îndrumările voastre. Mulțumesc.
Interesant articol! Ce este degenerescenta maculara? Puteti sa dati explicatii? Va multumesc.
Posteaza comentariu