Diagnostic
Inainte de a examina vederea copilului si de a pune diagnosticul, medicul oftalmolog pune intrebari referitoare la simptomele copilului, la istoricul familial in ceea ce priveste problemele de vedere, la modul in care au fost observate deficientele de vedere de catre parinti sau cadrele didactice din gradinita sau scoala. In aceasta etapa medicul realizeaza, de fapt, anamneza.
Dupa aceasta urmeaza ca medicul sa examineze ochii copilului pentru a stabili daca ambii privesc in aceeasi directie si in acelasi timp. De asemenea, pentru a depista cat de bine vede copilul la distanta sau de aproape, sunt necesare cateva teste prin care copilul trebuie sa recunoasca anumite semne, litere sau cifre.
Se mai poate realiza screeningul pentru depistarea tulburarilor de vedere sau fotoscreeningul - folosirea unei camere speciale sau a unui sistem video pentru obtinerea imaginilor formate si reflectate de la nivelul ochiului. Aceasta metoda se realizeaza pentru copiii foarte mici (sub doi ani), poate oferi informatii despre afectiunile existente, dar nu inlocuieste o investigatie uzuala care se face la nivelul ochilor.
Comentarii (2)
am astigmatism hipermetropic ,ambliopie mare la un ochi se mai poate face ceva pentru el sau in timp se inchide de tot
am fost diacnosticat de curand cu ambliopie .. vad dublu adika nu suprapun imaginile vazute de fiecare ochi .Dreptul este ochiul bun la stangu am strabism dar nu se poate face nimic pentru problema aceasta un medic de la spitalul clinic de oftalmologie care are un cabinet particular mia zis ca deviatia stangului este foarte mica si insesizabila cu aparate nu mai gasit dioptrii sau vreun defect... mia recomandat nijte ochelari cu prisme care nu ma ajuta prea mult pentru ca vad tot dublu . Am 16 ani jumate . ce pot face? mai exista vreo sansa pentru ochiul meu?
Posteaza comentariu