10 reguli ca să-ţi păstrezi calitatea bună a vederii

Vederea poate fi afectată de numeroase obiceiuri nesănătoase ce dăunează ochilor. Dacă vrei să-ţi protejezi cu adevărat ochii pe termen lung, iată cele mai importante 10 reguli ca să-ţi păstrezi calitatea bună a vederii.
Vederea poate fi afectată de numeroase obiceiuri nesănătoase ce dăunează ochilor. Dacă vrei să-ţi protejezi cu adevărat ochii pe termen lung, iată cele mai importante 10 reguli ca să-ţi păstrezi calitatea bună a vederii.

Prevenirea este cea mai înțeleaptă cale de acțiune pentru sănătatea oculară, motiv pentru care nu este niciodată prea devreme să începi să ai mai multă grijă de ochii tăi.

Poartă ochelari de soare

Ochelarii de soare ce oferă cu adevărat protecție împotriva razelor ultraviolete sunt accesoriul perfect vara. Alege ochelarii de soare de oferă protecție de minim 99% împotriva razelor UVA și UVB pentru a scădea riscul de cataractă. Dacă mergi regulat la schi, ochelarii speciali ce protejează ochii de lumina reflectată de zăpadă sunt la fel de importanți.

Hrănește-ți corect ochii

Alimentația corectă este poate cel mai important aspect în sănătatea ochilor.
Alimentele care oferă cele mai mari beneficii pentru ochi variază de la spanac și somon până la ouă, fasole, nuci, migdale și citrice. În plus, alimentația echilibrată scade riscul apariției diabetului, boală ce afectează vederea în 45% dintre cazuri.

Asigură luminozitatea optimă când citești

Când ochii sunt solicitați de citirea unui text de pe un suport de hârtie, asigură-te întotdeauna că ai suficientă lumină. Atunci când te concentrezi asupra ecranului unui gadget, ai grijă ca luminozitatea ambientală să nu fie prea ridicată.

Evită oboseala ochilor cauzată de computer

Cel mai bun exercițiu pentru ochii obosiți de computer este focalizarea regulată a privirii către un punct îndepartat într-o direcție diferită de ecran.
Astfel, ochii vor fi afectați mai puțin de ecranul PC-ului.

Asigură umiditatea aerului

Când privești ecranul computerului, clipești cu 25% mai puțin, iar umiditatea aerului este foarte importantă pentru a preveni uscarea globului ocular. Un umidificator de aer este util mai ales iarna, când încălzirea aerului îl usucă puternic.

Mănâncă mai puțină sare

Alimentația bogată în sare crește riscul de cataractă. Înlocuiește cât mai mult sarea din mâncare cu plante aromatice și mirodenii și asigură-te că alimentele procesate din alimentația ta au un nivel redus de sare.

Nu sări niciodată peste demachiere înainte de culcare

Mascara devine periculoasă pentru sănătatea ochilor atunci când este utilizată fără reguli de îngrijire clare.
Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare, pentru a preveni zgârieturile la nivelul globului ocular, ce pot fi provocate de particulele mici de rimel ajuns în ochi.

Menține tensiunea arterială sub control

Când ai tensiunea ridicată, riscul unor probleme de sănătate oculară crește. Hipertensiunea este a doua cauză ce produce orbire după diabet, motiv pentru care este indicat să-ți verifici regulat tensiunea arterială.

Renunță la fumat și ferește ochii de fum

Fumatul este asociat unor riscuri mai mari pentru sănătatea ochilor tăi, riscuri legate de cataractă, probleme cu nervul ocular și degenerarea celulară. Dacă fumezi, renunță pentru binele vederii tale pe termen lung. Dacă nu fumezi, evită spațiile închise umplute cu fum, care irită puternic ochii.

Respectă toate regulile pentru ochelari și lentile de contact

Acceptă sfaturile oftalmologului ca pe o lege atunci când vine vorba de ochelari și lentile de contact.
Igiena lentilelor este deosebit de importantă pentru prevenirea unor infecții la nivelul ochilor, ce pot afecta vederea când provoacă unele complicații.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod