Trucuri de gestionare a depresiei care te fac fericit din nou

Depresia este o boală misterioasă. Neurologii și psihologii spun că este vorba despre un dezechilibru chimic în creier. Problema nu este cu diagnosticul, ci cu tratamentul în cele mai multe cazuri de depresie.
Mai exact, problema este reprezentată de prescrierea excesivă a medicamentelor care alterează funcțiile creierului. Cu toate acestea, un tratament atent și corect nu va face acest lucru. Însă medicamentele doar maschează starea de bază. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele nu au nicio valoare. Iată câteva trucuri de gestionare a depresiei care te fac fericit din nou!

Trucuri de gestionare a depresiei care îți redau fericirea


Este important de reținut faptul că există o chimie diferită a creierului la oameni. Ceea ce funcționează în cazul cuiva este posibil să nu funcționeze și pentru tine. Iată câteva sfaturi de gestionare a depresiei!

1. Dansează


Ai citit bine. Fă o piruetă, mișcă-ți picioarele! Dansul este cel mai bun exercițiu mental pe care îl poți face.
Iar Departamentul de Neurobiologie de la Universitatea Harvard este de părere că persoanele care dansează își dau seama că fac ceva pozitiv pentru corpurile lor, iar creierul apreciează acest lucru. Dansul are astfel de efecte benefice asupra creierului, încât este folosit în prezent și pentru a trata pacienții care suferă de boala Parkinson.

2. Fă mișcare


Exercițiile fizice aduc beneficii creierului în multe feluri. În primul rând, exercițiile stimulează inima, care la rândul său eliberează mai mult sânge. Fluxul sanguin este un element important al sănătății cognitive. În al doilea rând, exercițiile eliberează endorfinele care sunt niște hormoni anti-stres puternici. În al treilea rând, exercițiile fizice stimulează neurogeneza sau creșterea celulelor noi ale creierului.
Toate aceste efecte sunt extrem de benefice pentru bunăstarea generală. Exercițiile fizice reprezintă și cel mai bun mod de a elibera furia. Cu cât ești mai supărat, cu atât mai bun va fi antrenamentul tău. Odată ce vei termina antrenamentul, furia va dispărea și vei fi mai relaxat. Iar dacă te gândești la depresie, te va motiva să faci mișcare.

3. Călătorește


Călătoritul poate fi puțin dificil din cauza timpului. O modalitate de a vedea această limitare este de a te regândi ce înseamnă să călătorești. Nu este nevoie să zbori undeva, să mergi la un hotel scump sau să aranjezi transportul. Pur și simplu poți să iei o pauză de la toate. Cealaltă modalitate de a scăpa de depresie este de a călători singur.
Planifică o excursie în orice oraș. Iar atunci când te vei întoarce din călătorie, vei avea mintea liberă. 

4. Modifică-ți stilul de viață


Există mai multe direcții atunci când vine vorba de modificarea stilului de viață. Iată câteva dintre acestea:

- terapia cu vitamine în care doze mari de vitamina B sunt ingerate în mod regulat sub supravegherea unui medic;

- exerciții viguroase care eliberează aceiași neurotransmițători precum medicamentele antidepresive;

- reducerea consumul de zahăr și consumul de alimente mai puțin procesate;

- exerciții de meditație și de respirație.

5. Întreabă-te ce te face fericit


Este foarte important să înțelegi că depresia este un dezechilibru neurochimic care necesită răbdare, diligență și eventual și o intervenție medicală. Este o afecțiune dificil de vindecat și oamenii o fac în felul lor.
Dar poate că fericirea poate fi găsită în alte locuri. Stai singur într-o cameră, în fața unei oglinzi. Scoate limba și începe să sari. Dispoziția ta se va îmbunătăți. Este important și să petreci timpul cu prietenii sau să faci orice lucru care simți că îți aduce fericire și că îndepărtează depresia din viața ta. Dar dă-ți timp să vindeci această afecțiune și nu te supăra dacă observi că procesul durează mai mult decât ți-ai dori.