Spirulina - sursa de sanatate si vitalitate

Folosite de mii de ani pentru beneficiile lor asupra sanatatii, algele reusesc sa ne uimeasca cu numeroasele lor efecte miraculoase asupra organismului. Dintre toate, spirulina, o alga verde-albastra, se remarca drept o sursa deosebit de bogata in vitamine, minerale si aminoacizi.

Folosite de mii de ani pentru beneficiile lor asupra sanatatii, algele reusesc sa ne uimeasca cu numeroasele lor efecte miraculoase asupra organismului. Dintre toate, spirulina, o alga verde-albastra, se remarca drept o sursa deosebit de bogata in vitamine, minerale si aminoacizi.

Daca exista un aliment ideal pentru om, acela ar fi spirulina - contine un echilibru aproape perfect de proteine, inclusiv opt aminoacizi esentiali, este foarte usor digerabila, asimilata rapid si ofera senzatia de satietate.

Numerosi specialisti sunt de parere ca aceasta alga verde-albastra de dimensiuni microscopice este o adevarata binecuvantare, fiind chiar propusa drept o solutie pentru combaterea malnutritiei si a foametei in unele zone ale lumii.

 

"Algele, care pot fi produse cu un cost redus, sunt 'pline' de proteine si alte elemente nutritive. Exista numeroase tipuri de alge, dar spirulina este una dintre cele mai testate, existand numeroase documente stiintifice despre aceasta. Este benefica pentru orice populatie, dar prezinta o promisiune pentru tarile din lumea a treia", a declarat Dr. Eric Ram, intr-o recomandare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Spirulina poate fi folosita ca aliment, medicament si supliment alimentar. Are un continut scazut de colesterol, calorii, grasimi si sodiu.
Contine cantitati semnificative de carbohidrati sub forma de glicogen, prezinta in total noua tipuri de vitamine importante si cel putin 14 minerale aflate in legaturile aminoacizilor, forma in care sunt cel mai usor asimilate de organism. Iata care sunt principalele vitamine continute de spirulina si efectele lor asupra organismului, potrivit australianspirulina.com.au:

Biotina este o enzima care transporta dioxidul de carbon in sange si actioneaza ca un agent de asimilare al unor vitamine din complexul B.

Spirulina are cel mai ridicat continut de vitamina B12 dintre toate alimentele.
Vitamina B12, prezenta si in legume in cantitati mult mai mici si intr-o forma mai greu de asimilat, este indicata in prevenirea si tratarea degenerarii nervoase si in unele cazuri de anemie.

Acidul pantoteic este folosit de catre glandele adrenale impreuna cu vitamina C si colesterolul pentru a produce steroizi precum cortizolul, in situatiile de stres fizic si psihic.

Acidul folic prezinta un rol deosebit de important in formarea de noi celule rosii in sange.