Frecvenţa tratamentului
Terapia Schroth este o terapie de lungă durată. Aceasta implica în primele şase luni executarea exerciţiilor sub asistenţa fizioterapeutului, de două sau trei ori pe saptămână, urmând ca apoi pacientul să lucreze zilnic, acasă, pentru cel puţin o oră pe zi.
Efectuarea exerciţiilor cu ajutorul fizioterapeutului are ca scop discutarea şi eliminarea erorilor observate pe parcursul exerciţiilor, examinarea succesului şi eventualelor nereuşite, precum şi motivarea continuă a pacientului.
Rezultate
Eficienţa terapiei Schroth este dată de perseverenţa pacientului în executarea corectă a exerciţiilor indicate de fizioterapeut, răbdarea sa în aplicarea terapiei şi în purtarea corsetului, dacă este cazul. În mod normal, corsetul se recomandă pentru tipurile de scolioză de peste 20 de grade unghi Cobb şi trebuie purtat 24 din 24 de ore, până la maturaţia osoasă, în jurul vârstei de 18-20 ani.
Cum identifiăam scolioza la copii?
Un rol important în depistarea precoce a scoliozei o au parinţii, care pot observa eventuale semnale privind cu atenţie copilul fără haine pe el, în urmatoarele ipostaze:
Dacă se uită din spate şi observă o asimetrie la nivelul umerilor şi la nivelul bazinului;
Dacă se uită din lateral şi vede şi umărul de pe partea opusă, acesta va fi clar un semnal de alarmă;
În cazul în care copilul obişnuieşte să stea într-o poziţie “cocoşată” sau “strâmbă”.
Posteaza comentariu