Inflamația este cauza multor boli. Iată ce poți face!

Deși se pune accentul pe soluțiile medicamentoase, există modalități naturale de a opri inflamația cronică în organism, inflamația stând la baza bolilor de inimă, cancerului, bolilor neurodegenerative și bolilor intestinului. Iată ce ar trebui să știi despre acest subiect!

Inflamația stă la baza multor boli. Ce poți face?


Cea mai recentă dovadă a rolului inflamației în cazul bolilor a apărut doar cu câteva luni în urmă, când un studiu clinic global de 10.000 de pacienți care au suferit atac de cord în trecut au avut un risc redus de atac de cord sau accident vascular după folosirea unui medicament antiinflamator. Un efect secundar surpriză a fost că medicamentul a redus brusc și riscul de cancer pulmonar. Inflamația, după cum a sugerat medicina antică din China, India și America de Sud, este sursa multor boli. Eliminarea acesteia din organism ar împiedica, prin urmare, dezvoltarea sau progresul multor boli.

Corpul uman are un răspuns inflamator normal de fiecare dată când suntem răniți sau când un organism patogen străin intră în corpul nostru. În timp ce medicina modernă încearcă să trateze bolile cu medicamente, rareori analizează cauza principală a acestora.
Medicina tradițională chineză și ayurvedică abordează altfel problemele. Încearcă să analizeze problema principală și nu recomandă niciodată un antidot fără a încerca mai întâi să găsească cauza care stă la baza unei boli. De exemplu, bolile cardiace sunt cauzate de inflamația arterelor. Bolile neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson sunt cauzate de inflamația creierului. Artrita este cauzată de inflamația articulațiilor. Depresia, oboseala cronică și aproape toate afecțiunile care sunt legate de intestine sunt cauzate de inflamația tractului intestinal. Deci inflamația stă la baza tuturor acestor boli. 

Corpul folosește apărarea sa naturală, inflamația, atunci când trebuie să repare celulele deteriorate sau să lupte împotriva virusurilor și bacteriilor.
Acesta este modul în care se vindecă organismul. Problema este că inflamația cronică provocată de o dietă toxică, lipsa somnului, stresul, lipsa exercițiilor fizice, alături de flora intestinală modificată, nu este normală. Iar organismul confundă inflamația în sine cu o boală și începe să-și distrugă propriul țesut, gândindu-se că este un agent patogen străin. Apoi începem să dezvoltăm tot felul de simptome ciudate, de la ceață mentală la depresie, sindromul intestinului iritabil, probleme cu articulațiile și multe altele.

Cum poți trata inflamația din corp?


Poți încerca aceste plante puternice, care au proprietăți antiinflamatorii:


- turmeric
- ghimbir
- ceai verde (mai ales matcha)
- extract de frunze de măslin
- cuișoare (extract sau plantă)
- piper negru
- ardei chili (capsaicină)
- resveratrol
- rozmarin
- scorțișoară

Acestea sunt doar câteva dintre sutele de soluții antiinflamatorii, iar includerea lor în dieta ta te va ajuta să ameliorezi inflamația cronică din corpul tău foarte repede. 

Când vine vorba despre dieta ta, ar trebui să elimini în primul rând zahărul rafinat și uleiurile prelucrate, precum uleiul de rapiță și de porumb.  Acestea duc la apariția inflamației cronice.
Introdu alimente precum fructe și legume proaspete, semințe, fasole, varză, cereale integrale și uleiuri sănătoase ce conțin niveluri ridicate de omega-3, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de semințe de cânepă.

Pasul următor este reprezentat de reducerea stresului. Exercițiile și mișcarea fac parte din nevoia corpului tău de a reduce stresul. Stresul cauzează, de asemenea, un dezechilibru al tractului intestinal, bacteriile rele înmulțindu-se și ducând la apariția inflamației. Stresul ridică și nivelul de cortizol, care obosește sistemul imunitar și duce la inflamația cronică a tuturor țesuturilor din organism. Ce înseamnă asta? Că prea multe zile stresante te pot îmbolnăvi sau chiar omorî. Vestea bună este că poți reduce stresul prin numărul adecvat de ore de somn, alimentație bună, suplimente pe bază de plante, meditație, exerciții fizice, yoga și exerciții de respirație.
iulia-mirica