Cum s-a aflat că uscătoarele de mâini din toaletele publice sunt periculoase?
Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au analizat uscătoarele de mâini cu aer cald din mai multe băi publice pentru femei și bărbați, într-un centru academic de sănătate. Uscătoarele au fost ulterior testate pentru numărul total de bacterii și pentru numărul de spori PS533. Cutiile Petri care conțin bacterii alimentare au fost plasate în jurul băilor, departe de aerul direct al uscătoarelor, pentru a determina de unde vin agenții patogeni.
Rezultatele au fost publicate în revista Applied and Environmental Microbiology. Aceste informații vin după ce cercetările făcute publice anul trecut au sugerat că bacteriile care amenință viața pot fi ascunse în mașinile de spălat vase ale oamenilor. Recipientele din bucătărie pot conține orice, de la E. coli, care provoacă o intoxicație alimentară periculoasă pentru viață, la alți agenți patogeni corelați cu infecții ale tractului urinar, pielii și inimii, după cum a constatat un studiu realizat de Universitatea din Ljubljana, Slovenia.
Deși sunt de obicei inofensive, aceste bacterii pot fi fatale în cazul persoanelor cu sisteme imunitare reduse, cum ar fi cele supuse chimioterapiei sau transplanturilor de organe.
Bacteriile și ciupercile intră în mașina de spălat vase prin intermediul apei de la robinet, precum și prin alimentele contaminate, potrivit cercetărilor. Oamenii de știință le recomandă oamenilor să reducă riscul de infectare, permițând mașinilor de spălat vase să se răcească înainte de a le deschide, și să le șteargă sigiliile de cauciuc după fiecare utilizare.
Comentarii (1)
„Cutiile Petri care conțin bacterii alimentare". Cutiile Petri nu conțin „bacterii” ci doar medii de cultură pe care se depun microbii din aer. „să le șteargă sigiliile de cauciuc”. Care sigilii? Alea se numesc GARNITURI de cauciuc.
Posteaza comentariu