De ce nu ar trebui să mergi cu telefonul la toaletă? 5 motive alarmante

Nu e o surpriză faptul că tot mai mulți oameni merg cu telefonul la toaletă. Și, dacă te întrebi cum trece timpul, atunci telefoanele mobile sunt răspunsul!

Conform sondajelor, oamenii depășesc cu mult cele 10-15 minute recomandate pe zi la toaletă, iar motivele pentru care nu ar trebui să faci acest lucru sunt alarmante!

De ce nu ar trebui să mergi cu telefonul la toaletă? 5 motive alarmante


Telefoanele mobile sunt pline de microbi


Telefoanele pot transfera și prelua germenii cu foarte mare succes. Microbii de pe suprafața lor pot ajunge foarte ușor în zonele intime atunci când folosești toaleta. De asemenea, pot prelua germeni de pe orice suprafață din baie în timp ce îl așezi pentru a te spăla pe mâini sau pentru a te șterge.


Hemoroizi și alte probleme rectale


Potrivit medicilor, normal este să petreci între 1 și 15 minute pe zi la toaletă. A sta mai mult decât atât pui o presiune inutilă  asupra rectului. Iar hemoroizii sunt unul dintre cele mai grave simptome, urmat de prolaps rectal.

Privești mersul la toaletă ca pe o modalitate de evadare


Un studiu din 2016 a constat că mulți dintre participanți și-au folosi telefoanele la baie pentru a suprima emoțiile și sentimentele negative. De asemenea, același studiu a demonstrat că studenții își foloseau telefoanele mobile pentru a combate plictiseala.

Drept urmare, utilizarea continuă a telefoanelor mobile ca strategie de evadare ar putea avea un impact sever asupra sănătății mentale.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea pe stomacul gol


Un rezultat pozitiv al studiului a fost că telefoanele îi ajută pe unii oameni să facă față situațiilor stresante. Cu toate acestea, un studiu din 2014 a arătat că a sta departe de telefonul mobil poate fi foarte stresant pentru mulți tineri.

Îți pierzi timpul


Conform cercetărilor, toți petrecem în medie 90 de minute pe zi pe telefoanele noastre. Asta înseamnă că telefoanele ne pot distrage atenția de la muncă și de la activitățile zilnice.


Conform acestui studiu, angajații risipesc aproximativ 5 ore pe săptămână pe lucruri care nu țin de muncă. Deci, în loc să lucreze, mulți oameni au recunsocut că și-au verificat mailurile și conturile de socializare atunci când ar fi trebuit să muncească.

Devii dependent/ă de telefonul tău


Unul dintre cele trei simptome principale ale dependenței de telefon este teamă de a părăsi casa fără el. Celelalte două sunt teama că nu poți trimite sau primi mesaje și falsul sentiment că poate apărea o urgență.


Majoritatea depedențelor sunt strâns legate de dopamină. Telefoanele oferă același sentiment de bine, utilizatorii lor fiind fericiți de fiecare dată când interacționează cu cineva. Rezultatele negative ale utilizării excesive a telefonului includ stima de sine scăzută, anxietatea și chiar depresia.

Sursă: brightside