Somnul odihnitor nu este cel mai ușor lucru de obținut și uneori ai nevoie de strategii utile care să te ajute să te odihnești chiar și când în jurul tău nu este liniște. Poate fi vorba despre partenerul tău care sforăie sau te poți afla într-un hotel aglomerat. Zgomotele din jur și discuțiile pe care le auzi te pot ține treaz chiar și atunci când ești foarte obosit. De aceea este important să știi cum că folosești corect căștile de urechi pentru a obține câteva ore de somn chiar și când nu ai condițiile ideale pentru a dormi. Căștile de urechi neutralizează zgomotele din jur și te pot ajuta să te relaxezi și în cele din urmă să adormi. Sunt foarte utile dacă vrei să adormi într-un aeroport, între escale, sau când trebuie să rămâi toată noaptea în sala de așteptare.
Pentru persoanele sensibile căștile sunt folositoare și în condiții normale deoarece, dacă ești foarte obosit, ai putea deveni și mai atent la orice zgomot. Dacă le folosești te vei putea relaxa și vei reuși să ignori timp de câteva ore ce se întâmplă în jurul tău pentru a-i oferi organismului timpul necesar de odihnă.
Iată cum să folosești corect căștile de urechi ca să adormi mai ușor:
1. Dacă ești în avion
Pentru persoanele care călătoresc des cu avionul căștile de urechi au un rol esențial, care nu se limitează la eliminarea zgomotului. Prin folosirea căștilor se egalizează variațiile de presiune, prevenind durerile de urechi la decolare și aterizare. De asemenea, te pot ajuta să dormi dacă în jurul tău alți pasageri discută sau fac zgomot. Spre exemplu copiii se vor juca tot timpul zborului.
În loc să stai treaz, fără să te poți odihni, folosește căștile și relaxează-te până ajungi la destinație. Unele persoane preferă să-și scoată căștile de urechi odată ce au ajuns la o altitudine stabilă, însă dacă ceilalți pasageri fac zgomot este o idee bună să nu renunți la ele. În urma studiilor de specialitate s-a constatat că persoanele care preferă să doarmă în timpul călătoriilor cu avionul de minimum 7 ore se pot concentra mai ușor și, chiar dacă acest tip de somn nu este cel profund pe care l-ai putea avea acasă în dormitorul tău, poate furniza creierului rezervele necesare de energie pentru a face față unei zile de lucru. În schimb, dacă decizi să stai treaz tot timpul zborului ai mari șanse să adormi exact când ajungi la hotel, fără să mai poți desfășura alte activități în ziua respectivă.
2. Dacă ești în vacanță
Ești în drum spre munte sau spre mare și nu te poți odihni în autocar ori în tren? Tot căștile de urechi sunt soluția rapidă. În loc să te enervezi, mai bine ține-le la îndemână și utilizează-le de fiecare dată când cei din jur vorbesc tare sau fac zgomot.
Odată ce ajungi la hotel, vei putea folosi căștile și noaptea, dacă muzica din jur sau discuțiile celorlalți te țin treaz. Chiar dacă ești pe malul mării poți adormi 30 de minute, însă trebuie neapărat să fii la umbră. Oferă-ți un scurt moment de relaxare pe șezlong, sub umbrelă, cu ajutorul căștilor de urechi. Poți ațipi 30-40 de minute chiar dacă în jurul tău se joacă mulți copii care fac castele de nisip sau muzica este dată tare, în timp ce se desfășoară alte discuții în apropierea ta.
3. Când ești acasă
Chiar și atunci când rămâi acasă nu înseamnă că vei avea condițiile perfecte de somn. În cazul în care locuiești într-un cartier unde se aude des muzica sau zgomotul tramvaielor sau al autobuzelor, căștile de urechi îți vor fi necesare pentru a putea să dormi mai bine.
De asemenea, dacă partenerul tău sforăie, căștile vor bloca zgomotul, iar tu vei avea parte de o noapte odihnitoare, fără să te stresezi pentru că nu poți adormi. Citește cu atenție instrucțiunile de pe pachet și ai grijă să poziționezi corect căștile. În caz contrar nu vei reuși să bochezi decât 30% din zgomote.
Posteaza comentariu