În cazul manifestării uneia dintre aceste condiţii, specialiştii precizează că un nivel acceptabil al colesterolului total la persoanele cu vârsta cuprinsă între 2 şi 19 ani trebuie să fie sub valoarea de 170 mg/dl, din care LDL (colesterol rău) să nu fie mai mare de 110 mg/dl.
Alimentaţia – ajutor esenţial în combaterea colesterolului la copii
Pentru reducerea “colesterolului rău”, o dietă sănătoasă este esenţială, aceasta reuşind să scadă cu până la 10% nivelul colesterolului din sânge. În acest sens, chiar şi cele mai mici modificări în alimentaţie pot aduce beneficii multiple:
- Ciocolata neagră este de preferat celei cu lapte - studiile au demonstrat că aceasta are în compoziţie acizi graşi Omega 3 ce pot preveni apariţia bolilor cardiovasculare;
- Uleiul de floare soarelui poate fi substituit cu cel de măsline, care scade nivelul colesterolului şi controlează nivelul zahărului din sânge, prevenind astfel bolile de inimă;
- Carnea grasă poate fi înlocuită cu cea de peşte, bogată în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 care ajută la reducerea colesterolului;
- Înlocuiţi cerealele rafinate, care au o cantitate mare de zahăr, cu cele integrale - Acestea sunt bogate în vitamina B, minerale, fibre şi au un conţinut scăzut al grăsimilor, fiind un adevărat pansament pentru inima şi totodată, un mic dejun delicios.
- Nucile, migdalele şi alunele pot fi incluse în gustări în locul dulciurilor, protejând împotriva bolilor cardiovasculare, prin conţinutul bogat de acizi graşi Omega 3.
Posteaza comentariu