Covid-19

Ce risc de infectare cu COVID-19 ai în funcție de activitățile tale în aer liber

Activitățile în aer liber sunt mai sigure, dar nu există risc zero acolo unde sunt prezenți mai mulți oameni. Specialiștii arată care este riscul infectării cu COVID-19 în funcție de acțiunile tale în afara casei.
Odata cu relaxarea dispusa de autoritati, oamenii si-au reluat aproape toate activitatile de dinaintea izbucnirii pandemiei, cu precadere cele desfasurate in aer liber. De altfel, Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase din SUA, a declarat la audierile din Congresul american ca activitatile in aer liber raman cel mai sigur mod de a petrece timpul cu alte persoane. Insa in aer liber riscul de expunere nu este uniform in cazul tuturor activitatilor, arata Well+Good.

Cat timp pastram distanta sociala de doi metri si purtam o masca atunci cand avem posibilitatea, riscul de a ne infecta cu noul coronavirus este mult mai redus, a spus Fauci.

Marcus Plescia, seful Association of State and Territorial Health Officials, spune ca rata transmiterii COVID-19 este mult mai mica in aer liber: „Cand esti in exterior, exista mai multe miscari ale aerului si posibilitati pentru picaturile respiratorii care se pot disipa in mediul inconjurator, de aceea credem ca se intampla mai putine transmiteri.”

„Cand oamenii sunt in aer liber, este mult mai usor sa pastreze distanta.
Sa fim clari, faptul ca stai afara nu inseamna ca elimini riscul de a te infecta. Sa stai afara inseamna doar ca exista un risc mai mic de transmitere”, adauga expertul citat.

Insa nu toate activitatile exterioare au un risc redus in materie de expunere la COVID-19, explica Dr. Plescia. Iata care este riscul de infectare cu noul coronavirus in functie de activitatile tale in aer liber:

Sportul in aer liber


„Daca alergi singur, cred ca esti in regula. Singurul lucru pe care l-as adauga ar fi ca ii sfatuiesc pe cei care alearga ca atunci cand trec pe langa altcineva sa lase o mica distanta intre ei si acea persoana.
Nu stii niciodata daca cineva care arata tanar si in putere poate avea o afectiune serioasa ascunsa care sa te puna in pericol”, spune Dr. Plescia. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod