Descoperă care sunt cele mai rare alergii alimentare și ia măsuri pentru a-ți proteja sănătatea sau a avea grijă de cei dragi.
Alimentele comune care cauzează reacțiile alergice reprezintă aproximativ 90% dintre cazurile de spitalizare, însă pot apărea factori problematici în meniul zilnic care nu ridică îndoieli la prima vedere. În cazul în care o persoană are una dintre cele mai rare alergii alimentare este esențial să fie identificat rapid preparatul care declanșează simptomele care pot pune viața în pericol și să fie ocolit.
Contează foarte mult să acționezi la timp pentru a preveni alergiile, indiferent dacă este vorba despre tine, un prieten sau un membru al familiei.
În unele situații viața pacienților depinde de eliminarea la timp a unor alimente riscante.
Iată care sunt cele mai rare alergii alimentare, potrivit healthline.com:
1. Alergia la carne roșie
Reacția alergică la carnea de vită, porc sau miel este rar întâlnită și destul de dificil de identificat. Simptomele sunt declanșate de alfa-galactoză, un tip de zahăr care se regăsește în carnea roșie.
Dacă ești alergic deja la alte tipuri de carne riscul de a avea o reacție neplăcută în urma consumului de carne roșie crește. Nu uita că în unele cazuri inclusiv carnea de pui sau curcan poate fi injectată cu arome provenite din carnea de vită.
De asemenea, un procent redus de persoane alergice la produsele lactate vor reacționa negativ și la carnea roșie. Simptomele își vor face apariția după 3-6 ore de la masa care a conținut carne roșie.
2. Alergia la semințe de susan
Afectează aproximativ 0,1% dintre persoane și poate cauza reacții alergice severe. Deși este simplu să observi semințele de susan în cadrul unui preparat va fi mai complicat să fii atent la utilizarea extractului de susan sau a uleiului. În general uleiul rafinat nu va conține proteinele din semințe, dar trebuie să fii prudent cu uleiul de susan presat la rece.
3. Alergia la avocado
Reacțiile alergice la avocado sunt strâns legate de alegia la latex pentru că proteinele din acest fruct au o structură similară cu cele din latex.
Din acest motiv persoanele alergice la latex trebuie să monitorizeze atent cum reacționează la avocado. În cazul pacienților care sunt alergici la latex și au și reacții negative la consumul de avocado crește riscul de alergie la cartofi, roșii, castane, papaya, banane și kiwi.
4. Alergia la hot dog
Hot dogii sunt incluși în categoria alimentelor procesate, cu un conținut ridicat de aditivi. O reacție alergică în urma consumului de hot dog se poate datora oricărui ingredient, dar în general nitrații și nitriții declanșează starea neplăcută.
5. Alergia la mango
Și această alergie este direct legată de alergia la latex. De asemenea, substanțele din mango fac mult mai probabilă reacția negativă a persoanelor care sunt deja alergice la mere, pere, țelină, nuci caju sau fistic.
6. Alergia la bezele
Dacă te simți rău după ce mănânci bezele cel mai probabil este vorba despre o reacție negativă la gelatină. Aceeași gelatină se va regăsi și în jeleuri, caramele și fulgi de cereale cu glazură. Este o alergie rară, care va necesită multă grijă și citirea cu atenție a listei de ingrediente pentru produsele ambalate.
Posteaza comentariu