Dovleacul este un fruct cu adevărat impresionant. Doar o ceașcă de piure de dovleac îți va oferi de 2,5 ori mai multă vitamina A decât cantitatea zilnică necesară. De asemenea, există numeroase mâncăruri delicioase pe care le poți face cu el pentru a te bucura de toate beneficiile sale.
Beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate:
Poate reduce riscul de cancer
Carotenoizii din dovleac pot acționa ca antioxidanți. Ei pot neutraliza radicalii liberi, pe care celulele canceroase îi produc pentru a se înmulți mai repede.
Te poate ajuta să slăbești
Dovleacul conține vitaminele A, C și E, potasiu, fier și mulți alți nutrienți sănătoși. În același timp, cea mai mare parte este apă și are foarte puține calorii. Așadar, poți să mănânci mult și să te simți sătul fără să te îngrași. De asemenea, este o sursă excelentă de fibre alimentare, care scade apetitul.
Îți poate crește imunitatea
Dovleacul este plin de vitamina A.
Îți poate proteja vederea
Vitamina A asigură o vedere sănătoasă, deoarece lipsa suficientă a acestei vitamine poate contribui la orbire. Studiile au arătat că ajută și la reducerea riscului de cataractă. Mai mult, dovleacul conține luteină și zeaxantină, care sunt nutrienți care îți protejează ochii de degenerescența maculară la bătrânețe.
Îți poate menține inima sănătoasă
Hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru boli de inimă.
Îți poate asigura o piele sănătoasă
Carotenoizii protejează pielea de daunele solare.
Sursă: brightside
Posteaza comentariu