Suntem in fiecare zi intr-o continua miscare, preocupate de copii si familie, de serviciu, de problemele domestice si de cate si mai cate... Cat timp ramane pentru noi insine? Putin! In acest context, mesajele si semnalele de alarma transmise de corpul tau trebuie, in primul rand, intelese si mai apoi luate in seama. Uneori, sa iti asculti si sa-ti intelegi propriul organism este primul pas pentru a preintampina probleme majore.
Este extrem de nesanatos sa treci cu vederea peste simptome banale. Cand spun simptome banale ma gandesc la cele care produc in primul rand un disconfort relativ, trec repede sau la acceptam, pentru ca, pe moment, nu ne deranjeaza.
Balonarea, senzatia de oboseala in picioare, tranzitul intestinal lent, respiratia neplacut mirositoare, gura amara, limba incarcata, durerile de cap, carceii, durerile articulare difuze, trecatoarele tulburari de ritm cardiac, oboseala si senzatia de noapte nedormita dimineata, ametelile usoare si pasagere, unghiile casante, caderea parului, pielea excesiv de uscata, durerile de spate si de picioare... toate sunt neplaceri pe care fiecare dintre noi le-am cunoscut. Si le-am ignorat. Dar in spatele acestor probleme se ascund tot atatea mesaje si semnale de alarma, prin care organismul tau te avertizeaza ca are o problema si iti cere ajutor.
Cele mai multe dintre aceste necazuri sunt consecinta unui stil de viata dezordonat, a unei alimentatii nechibzuite, a stresului si a efortului sustinut, la care suntem supuse sau ne supunem de bunavoie.
Asculta ce iti spune organismul!
Suntem in fiecare zi intr-o continua miscare, preocupate de copii si familie, de serviciu, de problemele domestice si de cate si mai cate... Cat timp ramane pentru noi insine? Putin!
De Otilia Ignat