8 semne că ești dependent de telefonul mobil

Mereu faci poze, postezi, trimiți mesaje, verifici email-uri și ești la curent cu tot ce se întâmplă folosind telefonul mobil? În principiu nu este ceva greșit, dar contează să nu depășești limita de la care toate acivitățile tale sunt influențate sau condiționate de telefon.
Poate că este mai practic să vezi tot ce e nou și să comunici cu persoanele apropiate utilizând des telefonul mobil, dar contează și cum te afectează și dacă poți fi independent de el sau ai ajuns să ți se facă teamă în zilele în care îl uiți acasă ori când se descarcă.

 
Iată care sunt semnele care îți arată că ai putea fi dependent de telefonul mobil:

 
1. Verifici cât este ceasul, dar uiți imediat

Cu toții ne uităm la telefon pentru a ști ce oră este, dar dacă tocmai ai verificat, însă nu mai știi cât este ceasul și trebuie să te uiți încă o dată înseamnă că acest gest a devenit atât de uzual încât nu mai preiei informațiile de pe ecranul telefonului.

 
2. Telefonul a devenit un mecanism de siguranță

Aștepți să înceapă o ședință importantă, un interviu sau o prezentare și în loc să discuți cu restul colegilor nu faci decât să te uiți la ecranul telefonului, revizuind toate email-urile care nu ți-au stârnit interesul până acum? Renunță la obiceiul de a te uita la telefon atunci când nu știi ce să spui și dobândește mai multă încredere în tine prin inițierea unei conversații. Interacțiunile directe te vor face să te simți mai mulțumit decât dacă citești lucruri care nu te interesează cu adevărat sau te uiți la postările de pe rețelele de socializare.

 
3. Nu mergi nicăieri fără telefonul tău

Sigur că nu vei fi nepoliticos și nu vei începe să trimiți mesaje în timp ce iei cina în oraș cu o persoană specială, dar telefonul va fi oricum în buzunar, în geantă sau pe masă. Anxietatea de separare se manifestă și în cazul telefoanelor, iar dacă te simți neliniștit atunci când nu vezi telefonul clar sau verifici de câteva ori dacă este în geantă sau în jachetă ar fi cazul să iei o mică pauză.

 
4. Pierzi noțiunea timpului când ești pe rețelele de socializare

Ți-ai scos telefonul ca să te uiți la o anumită postare, dar deodată îți dai seama că a trecut o jumătate de oră și ești în continuare online? Mai bine fixează-ți o alarmă pentru a evita irosirea timpului pentru că atenția îți poate fi distrasă ușor de diferite fotografii sau comentarii. De asemenea, este util să-ți dezactivezi notificările pentru a fi mai productiv.

 
5. Ai mereu încărcătorul la tine

Nu da vina pe baterie pentru că telefonul nu poate fi utilizat decât câteva ore. Dacă vezi că a ajuns la jumătate înainte de ora prânzului gândește-te ce aplicații ai instalat pentru că ți-ar putea goli bateria mult mai repede decât în mod normal.
Lasă ecranul liber și vei îmbunătăți rapiditatea comenzilor.

 
6. Te sperii când vezi că telefonul este încărcat sub 20%

Doar pentru că telefonul nu este încărcat suficient nu înseamnă că vei rămâne izolat și abandonat, fără nicio posibilitate de a lua legătura cu familia și prietenii. Nu ceda tentației de a fugi acasă după încărcător sau de a cere tuturor unul sub formă de împrumut. Ar putea fi un semn că este nevoie să ai contact mai rar cu ecranul telefonului.

 
7. Îți verifici foarte des notificările

Chiar și când nu vibrează telefonul simți nevoia să te uiți dacă ai vreo notificare pentru a fi sigur că nu ai ratat ceva? Dacă ai ajuns să verifici notificările potențiale la fiecare 10 minute să știi că exagerezi și trebuie să spațiezi intervalele la care folosești telefonul mobil.

 
8. Ești bântuit de vibrațiile închipuite

Te convingi singur că ți-a vibrat telefonul dar când te uiți nu este nicio noutate? Ar putea fi un semn că îți cauți o scuză pentru a folosi din nou telefonul. Nu este nevoie să vezi fiecare notificare imediat, nu-ți crea noi motive de a deschide telefonul.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.