Este bine să te dedici familiei tale și să faci tot posibilul pentru ca fiecare membru al ei să fie fericit și mulțumit, dar nu trebuie să uiți nici de tine. Cu ajutorul unor modificări minore vei putea începe să ai grijă de felul în care te simți pentru a-i putea susține în continuare pe cei dragi. Fiecare lucru pe care-l adaugi din lista realizată de specialiști te va aduce mai aproape de o stare de sănătate foarte bună și îți va da multă energie pentru a-ți realiza obiectivele.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a avea grijă de tine chiar din acest moment:
1. Programează-te la un consult
Poate părea ceva minor, dar să știi că de multe ori pacienții uită să meargă la consult sau să revină pentru un control periodic, punându-și sănătatea în pericol. Programează-te la un consult oftalmolgic, ginecologic și dermatologic pentru început.
2. Fă mai multă mișcare
Există foarte multe motive pentru care ar trebui să te miști mai mult. Un stil de viață sedentar favorizează obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și calculii renali.
Fă plimbări în fiecare zi, mergi cu bicicleta, dansează alături de copii tăi și mergi la sală.
3. Elimină kilogramele în plus
Nu te-ai săturat să nu-ți vină deloc hainele care îți plac? Este momentul să-ți stabilești o strategie și să nu te mai lași oprită de tentațiile hipercalorice. Consumă alimente naturale, evită-le pe cele procesate cum sunt chips-urile sau popcornul la microunde, substituie toate dulciurile cu fructe proaspete și vei fi mult mai aproape de silueta ideală.
4. Petrece mai mult timp în natură
În Japonia există un obicei numit „baie în pădure”, ceea ce înseamnă de fapt să fii înconjurată de copaci. Este ceva special în clipele pe care le petreci departe de agitația orașului, de gazele de eșapament și de zgomotul claxoanelor.
Fă plimbări lungi, mergi în excursii, escaladează munții pe cont propriu, cu famila sau prietenii și te vei întoarce revigorată, gata de noi provocări.
5. Fă-ți timp să meditezi
Precis ai citit despre beneficiile meditației dar crezi că ești prea ocupată pentru așa ceva? Gândește-te mai bine. Înscrie-te la cursuri de meditație pentru a-ți intra în ritm mai ușor și implică întreaga familie în aceste sesiuni. Este foarte plăcut să meditezi alături de copii și partenerul tău și nici nu vei avea impresia că te izolezi de ei în acest interval.
6. Folosește un „borcan al recunoștinței”
În fiecare seară scrie pe un bilețel colorat un lucru care te-a făcut fericită în acea zi și pune-l într-un borcan. Chiar dacă ți se pare că nu s-a întâmplat nimic special poți scrie că ești recunoscătoare pentru că nu ai avut un accident sau că nu ai gripă.
Important este să adaugi multe motive de recunoștință, iar în momentul în care deschizi borcanul să te simți mult mai bine și să zâmbești chiar dacă treci prin clipe dificile.
7. Răsfață-te
Băile relaxante, manichiura, pedichiura, vopsitul sau machiajul sunt tot atâtea modalități de a te simți din nou încrezătoare în propriile forțe. Când arăți bine te simți bine și nu strică să tragi și un pui de somn după-amiaza, din când în când.
8. Elimină Facebook de pe telefonul mobil
Poți deveni dependentă de rețelele de socializare și dacă observi că verifici postările de pe Facebook chiar și la miezul nopții este momentul să elimini aplicația de pe telefonul mobil. Poate contribui la anxietate și agravarea stresului.
Vei putea dedica mai mult timp și atenție copiilor și nu înseamnă că nu mai ești deloc online, dar vei limita timpul pentru momentele în care ești la calculator. Te vei simți mult mai liberă fără să auzi constant sunetul notificărilor.
Posteaza comentariu