Răspunsul organismului este de a elibera substanţele chimice din celulele albe în sânge. Astfel, fluxul sanguin la nivelul zonei vătămate creşte în încercarea de apărare.
Pentru combaterea ei, o dietă sănătoasă este foarte importantă, iar unele condimente pot avea efecte spectaculoase.
Descoperă 5 dintre cele mai puternice condimente care au rol antiinflamator:
1. Ghimbir
Ghimbirul este un condiment popular în Asia şi este folosit de mii de ani în scopuri medicinale. Printre multele beneficii aduse organsimului, acesta este şi un puternic antiinflamator. Reduce inflamaţia din intestine, reduce durerea în cazul artritei şi luptă cu cancerul.
2. Rozmarin
Rozmarinul este cunoscut drept una dintre cele mai puternice plante medicinale din lume. El îmbunătăţeşte memoria, ajută digestia, ameliorează durerile musculare, luptă împotriva inflamaţiei şi a cancerului. Nu ezita să îl foloseşti cât mai des atunci când găteşti!
3. Turmeric
Oamenii de ştiinţă spun că acest condiment galben este mult mai puternic decât vitaminele C şi E, iar beneficiile sale sunt numeroase pentru organism. Proprietăţile sale antiinflamatoare se regăsesc printre multe altele care ajută în lupta cu cancerul, diabetului sau sănătatea creierului.
4. Busuioc
Busuiocul este un condiment pe care ne-am ferit până acum să îl folosim în mâncărurile noastre, însă în ultima perioadă începe să câştige tot mai mult teren. Ajută în lupta cu artrita reumatoidă sau a altor boli inflamatorii, dar este cunoscut şi ca un puternic antibacterian.
5. Ardei iute
Ardeiul iute este un antiinflamator puternic. El este folosit chiar şi în creme sau unguente pentru calmarea durerii. El luptă cu inflamaţia, calmează artrita şi durerea în general, stimulează sistemul imunitar şi te ajută să pierzi în greutate.
Posteaza comentariu