Există mai multe tipuri de implanturi în buze. Cândva, cele mai utilizate erau implanturile de țesut adipos (uman sau animal) pentru mărirea volumului buzelor, colagenul fiind o altă substanță folosită în mod frecvent. Astăzi, deși efectul nu este unul permanent, acidul hialuronic și substanțele derivate sunt preferate, întrucât procedura este puțin invazivă, iar riscurile pentru sănătate sunt mult mai mici decât în cazul vechilor opțiuni.
Cu toate acestea, procedurile de mărire a buzelor nu sunt niciodată lipsite complet de riscuri. Astfel apar eșecurile, mediatizate în principal de celebritățile care, din diferite motive, au suferit deformarea cruntă a buzelor și a fizionomiei în urma acestui tip de interventii.
Care sunt totuși cele mai comune motive care duc la rezultate nefericite?
1. Procedurile nu sunt efectuate în mod corespunzător
Una dintre cauzele insuccesului unei proceduri de mărire a buzelor este efectuarea sa deficitară. În acest sens, trebuie să te bazezi întotdeauna doar pe ajutorul unui medic specialist, cu pregătire și experiență în domeniu, care să știe foarte exact ce are de făcut.
Eșecurile apar când, din motive financiare sau în absenâa unei informări corespunzătoare, medicul ales nu îndeplinește criteriile menționate. Ce ar trebui să îți trezească suspiciuni? Faptul că doctorul nu îți pune întrebări pentru a afla detalii despre istoricul tau medical și/sau nu îți prezintă pe larg întregul parcurs - ce trebuie și nu trebuie să faci, cât timp este vizibil efectul implantului ș.a.
2. Apar reacții adverse
Un alt motiv aflat în spatele numeroaselor cazuri în care implanturile în buze s-au dovedit un eșec se referă la instalarea reacțiilor adverse. Acestea pot merge mână în mână cu selectarea unui medic slab pregătit sau pot apărea pe fondul unor boli/alergii cu care nu erai la curent. Totodată, implantul poate fi respins de organism fără ca vreun detaliu din istoricul medical să anunțe un astfel de deznodământ.
Astfel pot apărea sângerări, edeme, înroșirea și sensibilitatea la atingere a buzelor, asimetrii, herpes, infecții, ulcerații, cicatrice, mâncărimi ș.a.m.d.
3. Intervențiile sunt mult prea numeroase
Intervențiile de mărire a buzelor se pot dovedi dezastruoase și atunci când sunt mult prea numeroase. Astfel se dezvoltă aspectul nefiresc, complet nenatural, care duce la deformarea fizionomiei, uneori până la extreme.
Acest tip de intervenții repetate la nesfârșit pot trăda, de altfel, probleme psihologice profunde, in special atunci cand sunt efectuate fiindcă beneficiara lor nu este niciodată mulțumitp - pe termen lung - de rezultatul lor. Din păcate, din dorința de a "corecta" un detaliu, pot apărea cele mai usturătoare eșecuri, mai ales cand intervențiile estetice nu se limitează doar la nivelul buzelor.
© Copyright: depositphotos
3 motive pentru care sunt atât de multe eșecuri la implantul în buze
Implantul la nivelul buzelor nu mai este de mult o procedură favorizată exclusiv de eventuale probleme medicale ori defecte. În prezent, este o intervenție realizată în scop estetic pentru mărirea buzelor la orice vârsta și în orice circumstanțe, situație care însă duce și la o mulțime de eșecuri, cu potențiale efecte dezastruoase.
Posteaza comentariu