Dacă bei prea mult alcool poți avea probleme cu ficatul sau ai putea exacerba afecțiunile dermatologice cum sunt rozaceea, eczema sau psoriazisul. Mai bine limitează numărul de pahare pentru a te putea răsfăța din când în când, în loc să fii nevoit mai târziu să renunți complet.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a diminua consumul de alcool:
1. Redu timpul petrecut în baruri
Întâlnește-te cu prietenii, partenerul sau colegii de serviciu la o cafenea, nu în baruri. Dacă vă întâlniți pentru a vă distra puteți avea o conversație plăcută și relaxantă chiar dacă nu sunt surse de alcool în imediata apropiere. Poți încerca și localurile care servesc sushi, cele care organizează seri de bowling sau mici restaurante tradiționale.
2. Urmărește evenimentele sportive de acasă
Poți vedea meciurile sau alte evenimente sportive de acasă ori mergând la prieteni. Dacă te duci la un bar sportiv cu siguranță vei fi mahmur a doua zi pentru că este foarte dificil să reziști tentației de a bea mult pahare de bere în acest mediu, în timp ce toată lumea comentează ce se întâmplă pe teren.
3. Nu bea niciodată singur
Este o regulă importantă pentru a preveni excesul de alcool. Dacă previi acest obicei nu vei fi tentat să ieși numai pentru a bea ceva la bar.
Bucură-te mai degrabă de compania celorlalți decât de tipul de băutură pe care îl alegi.
4. Nu bea pentru a te consola
Este deja o situație des întâlnită: după o zi epuizantă la serviciu mergi la bar și uiți cât de multe pahare bei. Cu toate acestea, nu te ajută deloc să bei de supărare, ci mai degrabă atunci când ești fericit și mulțumit. Scopul este să bei un pahar pentru a simți că ești bucuros și plin de viață, nu pentru a-ți amorți sentimentele.
5. Nu-ți crea obiceiuri care includ alcoolul
Te-ai obișnuit să bei un pahar de vin la ora 19 în fiecare zi sau să alegi o bere la finalul programului de lucru? Mai bine găsește o alternativă sănătoasă pentru că ai putea depăși foarte ușor cantitatea maximă recomandată la nivel de zi.
6. Înlocuiește obiceiul de a bea alcool cu un lucru pozitiv
Poți alege ceaiul aromat sau un smoothie pe bază de fructe. Important este să conștientizezi că există o gamă variată de băuturi cu gust bun și că nu ai nevoie neapărat de alcool pentru a te relaxa.
7. Redu concentrația de alcool
Pentru a diminua cantitatea de alcool consumată este util să alegi băuturi cu o concentrație mai redusă. De exemplu, în loc de gin, votcă sau whisky poți alege un cocteil sau vinul combinat cu apă minerală.
8. Bea apă
Egalează întotdeauna cantitatea de alcool consumată cu apă. Potrivit experților, poți pune alături un pahar de vin roșu cu un pahar de apă plată.
În acest mod nu vei fi tentat să bei alcool pentru a-ți potoli setea, ci numai dacă vrei să experimentezi un gust diferit.
9. Nu ține vinul pe masă când iei cina
În loc de sticla de vin, pune pe masă o sticlă de apă. Dacă vrei să bei vin poți aduce sticla, iar după ce torni un pahar o vei pune la loc și nu vei fi tentat să continui.
10. Ține un jurnal al băuturilor alcoolice
Este foarte folositor să ții cont cât de mult alcool bei într-o zi sau la nivel de săptămână. Va fi o nouă sursă de motivare pentru a reduce cantitatea și a te orienta spre alt tip de băuturi.
11. Solicită sprijinul prietenilor
Spune-le că încerci să bei mai puțin alcool și cere-le să te susțină. În acest fel vei evita situațiile în care te roagă să mai bei un pahar cu ei sau când faceți întreceri la numărul de pahare băute.
Posteaza comentariu