Bogdan Curelea are doar 28 de ani si un diagnostic crunt: cavernom fronto-parietal in partea stanga a creierului. Cavernomul reprezinta o malformatie rara de ghemuri vasculare, manifestarea clinica cea mai frecventa fiind hemoragia, crize epileptice, cefalee, etc. Pana la ora actuala, persoanele care sufereau de aceasta boala nu aveau sanse prea mari de supravietuire, deoarece malformatia, denumita cavernom, se dezvolta in apropierea centrilor nervosi ai creierului, iar interventia chirurgicala este foarte dificila.
"Simt ca mai am atat de multe de facut pe acest pamant"
Iubesc viata, iubesc oamenii, imi iubesc familia si prietenii. Ma simt pierdut printre diagnostice fatale si mi-e teama de ziua fatidica, acea zi in care voi fi pe masa de operatie, neavand certitudinea ca o sa ma mai trezesc vreodata. Ca voi mai putea privi rasaritul si apusul, ca voi mai fi imbratisat de parinti, ca voi mai putea simti sarutarea mamei sau voi mai privi ochii femeii pe care o iubesc. Pana acum nu m-am gandit niciodata la intemeierea unei familii. Tot ce aveam in cap la 28 de ani, era cum sa avansez in cariera si multe alte maruntisuri puerile si trecatoare, dar acum, fiind in situatia asta, ma gandesc ce frumos ar fi sa am un copil, numai al meu, dar probabil ca nu o sa mai pot face asta vreodata, din pacate...
"Are nevoie de aproximativ 60.000 de euro ca sa traiasca"
Am nevoie de ajutorul vostru sa traiesc. Ma gandesc uneori, cum e mai bine: sa mori subit, fara sa stii nimic sau sa fii condamnat la moarte, sa stii ce urmeaza sa ti se intample, sa ai timp sa iti iei ramas bun de la toti cei dragi.
Totul a inceput intr-o seara cand m-am trezit ca nu mai pot misca degetele de la piciorul drept si la putin timp dupa, nu mi-am mai putut misca piciorul. Dupa saptamani intregi de plimbat prin spitale si de primit tot felul de diagnostice, gen hernie de disc si altele, am ajuns la spitalul de Neurologie si dupa ce am efectuat un tomograf si un RMN a sosit si diagnosticul corect. Un cavernom despre care nu au stiut sa-mi spuna daca a aparut in urma unui traumatism sau il am din nastere. Mi s-a spus ca semi-pareza se declansase din cauza acestui cavernom aparut pe creier. Mi-am revenit din semi-pareza, iar viata a reintrat partial in normal.
Unii medici mi-au spus sa nu ma grabesc daca nu ma mai deranjeaza, pentru ca exista pacienti care traiesc cu astfel de formatiuni toata viata fara sa le creeze probleme majore. Eu incepusem sa ma simt bine si sa fiu din ce in ce mai optimist. Poate ca eram unul dintre cei ”norocosi” care puteau trai fara probleme cu un cavernom pe creier. Si intr-adevar, se pare ca nu sunt unul dintre norocosi! In urma cu o luna si jumatate cosmarul a reinceput. Cavernomul a sangerat facandu-ma sa-mi pierd cunostinta, controlul membrelor de pe partea dreapta si a dus la declansarea unor crize Jacksoniene (spasme ale muschilor de la mana si piciorul drept). Mi-au spus ca totusi sunt un norocos, pentru ca sangerarea a fost minima.
"Operatia este o prioritate"
De atunci sunt in spital unde toti medicii mi-au spus ca acum operatia este o prioritate. Este o prioritate pentru ca acest cavernom poate sangera din nou. Insa, efectuarea unei astfel de operatii in Romania reprezinta un risc de peste 70%. Ce insemna riscul? Sa mor sau sa raman paralizat pe partea dreapta! “La tine acest cavernom este in profunzime si daca era la suprafata puteam sa intervenim fara sa riscam sa apara probleme foarte mari in timpul interventiei insa in cazul tau, operatia ar putea fi facuta cu succes numai la o clinica din strainatate care are aparatura necesara monitorizarii nervilor in timpul interventiei”, acestea au fost cuvintele medicului care pot spune, ca in acel moment mi-a salvat viata.
Medicii neurochirurgi din Romania pe care i-am contactat, mi-au recomandat efectuarea interventiei chirurgicale in strainatate din cauza gradului foarte mare de risc de a ramane cu sechele si din cauza lipsei aparaturii necesare monitorizarii nervilor cranieni in timpul operatiei.
Pentru cei care pot ajuta cu donatii, care pot transmite informatia mai departe, exista 7 conturi deschise la BCR, Libra Bank si BRD, titularul fiind Curelea Bogdan Alin (CNP 1810331250584):
RO27 RNCB 0778 0763 1382 0001 (RON) BCR Craiova
RO97 RNCB 0778 0763 1382 0002 (EUR) BCR Craiova
RO82 BREL 0002 0003 2269 0100 (RON) Libra Bank Craiova
RO98 BREL 0002 0003 2269 0200 (EUR) Libra Bank Craiova
RO17 BREL 0002 0003 2269 0300 (USD) Libra Bank Craiova
RO74 BRDE 170S V566 0118 1700 (RON) BRD Craiova
RO58 BRDE 170S V566 0150 1700 (EUR) BRD Craiova
CODURI SWIFT: BLRE ROBU (pt. Libra Bank), RNCB ROBU (pt. BCR) si BRDE ROBU (pt BRD)
De asemenea, de astazi cu ajutorul Asociatie Caritas din Bucuresti se pot accesa 2 numere de telefon oferite de catre cei de la Romtelecom prin care se pot face donatii. Numerele pot fi accesate numai de catre abonatii ROMTELECOM, de la posturile publice si de catre utilizatori din afara Romaniei:
0900 900 000 pentru o donatie de 10 Euro/apel
0900 900 002 pentru o donatie de 3 Euro/apel
Pe blogul lui Bogdan (http://bogdancurelea.wordpress.com) gasiti diagnosticul si rezultatele analizelor. De asemenea, il puteti contacta pe e-mail, la adresa curelea_bogdan@yahoo.com sau la telefon 0761.631.897.
© Copyright:
"Vreau sa traiesc si am nevoie de ajutor"
"Ca orice tanar de varsta mea, pana acum cateva luni nu ma gandisem niciodata la moarte. Cel putin, nu la a mea", marturiseste Bogdan.
De TopSanatate
Comentarii (1)
vreau sa imi recomandati ceva pentru a scapa cat mai repede de pistruii de pe fata mea am foarte nevoie de ajutor :(
Posteaza comentariu