Cum poți combate sindromul burnout?
1. Muncește mai inteligent
Încearcă să lucrezi mai inteligent, nu mai mult. Există atât de multe instrumente care te ajută să îți organizezi timpul și să îți automatizezi sarcinile. Nu este necesar să trimiți e-mailuri, poți alege un program care să o facă pentru tine. De asemenea, atunci când folosești Google Drive, poți să editezi și să comentezi mai ușor împreună cu colegii tăi. Gândește-te la orice sarcină care îți ia mult timp. Este foarte probabil ca cineva să fi inventat o aplicație care te poate ajuta să reduci din timpul petrecut pentru acea sarcină.
2. Deconectează-te
Uneori nu este posibil, însă încearcă să îți verifici mai rar e-mailul, mesajele și profilul din rețelele sociale. Dă-ți voie să te deconectezi și să-ți trăiești viața. Afacerea nu se va prăbuși dacă nu răspunzi rapid și nu vei fi concediat dacă nu răspunzi sâmbăta la mailuri. Cel de-al doilea pas este să îți lași telefonul acasă atunci când ieși cu jumătatea ta sau cu prietenii. Îi vezi mereu pe cei care stau la masă cu prietenii sau cu familia și își verifică mereu telefonul. Nu vrei să fii unul dintre ei. Chiar dacă Bill Gates te-ar suna să îți ofere un loc de muncă, dacă ar vrea cu adevărat să te angajeze, te va suna în timpul programului de lucru. Dacă ai probleme cu somnul, încearcă să nu verifici laptopul sau mobilul cu cel puțin 2 ore înainte de a merge la culcare. Ecranele luminoase ale laptopurilor și telefoanelor păcălesc creierul că este încă zi.
3. Muncește mai puțin
Unii oameni nu își iau toate zilele libere pe care le au. Nu ar trebui să ne mire faptul că sindromul burnout și stresul cronic reprezintă una dintre cele mai mari probleme. Este foarte important să lucrezi mai puțin, însă este, de asemenea, cel mai dificil pas. În cazul persoanelor pentru care pasiunea lor este reprezentată de jobul lor, este foarte dificil să îi acorde mai puțină atenție. Dar gândește-te altfel - dacă suferi de sindromul burnout, nu mai ai energie. Nu ai energie sau motivație pentru a lucra. Epuizarea emoțională afectează productivitatea și performanța. Concluzia este că ai nevoie de o vacanță pentru a lucra mai bine. De asemenea, dacă te trezești dimineața devreme și seara încă ești la muncă, atunci ar trebui să te gândești din nou la atitudinea ta. Crezi că afacerea se va prăbuși dacă pleci mai devreme? Sau dacă nu răspunzi la e-mail? Probabil că nu. Iar dacă nu vei mai petrece atât de mult timp în companie, probabil că nici nu vei mai fi atât de plictisit data viitoare când vei merge la birou.
Posteaza comentariu