Top 5 metode de înfrumuseţare care te urâţesc
Intervenţia de mărire a sânilor cu ajutorul implantului cu silicon
Dacă te-ai hotărât să apelezi la o operaţie pentru mărirea sânilor, trebuie să ştii că, pe lângă un număr mai mare la sutien, există şi riscuri la care te expui. Siliconul este un material sintetic areactiv în organism, nu reacţionează chimic, electric, imunitar, alergic şi este folosit de peste 50 ani fără probleme sau complicaţii notabile. El se poate modela, astfel încât să păra foarte natural şi să primească o textură asemănătoare unui sân. De asemenea, îl întâlnim în diferite tipuri de operaţii gen: operaţiile pe sâni, implant în bărbiei şi implant în obraji. Avantajul siliconului faţă de alte materiale e acela că oferă o garanţie de lungă durată.
Iată la ce riscuri eşti expusă după operaţie:
- În primele zile, sânii vor fi inflamaţi şi dureroşi;
- Recuperarea totală, indiferent de efortul fizic depus, poate dura până la 3 luni;
- Apar modificări ale sensibilităţii areolei şi mamelonului, care de regulă dispar în primele 6 săptămâni;
- Pericolul de infecţii este destul de ridicat, de aceea medicul îţi va prescrie un tratament cu antibiotice, antiiinflamatorii şi antialgice. Dacă tratamentul cu antibiotic nu dă rezultate, se poate scoate implantul din "buzunarul" făcut, se spală locul şi se reaşază implantul la locul lui sau se scoate implantul, se aşteaptă câteva săptămâni şi apoi se repune în locul lui;
- Te vei confrunta cu un disconfort la mişcare, însă acesta dispare după câteva zile
- Pierderea sensibilităţii sânilor, dar care dispare după câteva săptămâni;
- Cicatricile se atenuează în 6 - 12 luni, până la 2 ani de zile;
- Pot să apară sângerări şi acumulări de sânge în locul unde e plasat implantul care necesită evacuarea lor pe cale chirurgicală;
- Ruperea implanturilor;
- Dezvoltarea unui ţesut cicatrizant care deformează implantul.
Liposucţia
Liposucţia reprezintă îndepărtarea excesului de grăsime din diferite regiuni ale corpului prin proceduri chirurgicale. În general, orice persoană care are un surplus mare de kilograme poate să apeleze la ea, însă există câteva situaţii în care această intervenţie nu este recomandată: ai avut operaţii recente; suferi de afecţiuni cardiace; suferi de afecţiuni pulmonare sau ai o circulaţie deficitară în zona în care se doreşte a fi efectuată liposucţia.
Pot apărea însă şi complicaţii:
- Edeme: zona de intervenţie va fi cu vânătăi şi umflată, vei avea senzaţii de arsură
- Hemoragii minore sau moderate
- Hematoame
- Infecţie locală
- Tromboze venoase profunde cu complicaţii majore
- Embolii grase
- Moartea - 1 la 10.000 de cazuri, potrivit centrelor de monitorizare.
Intervenţia de mărire a buzelor
Cele mai utilizate soluţii pentru mărirea buzelor sunt injecţiile cu acid hialuronic sau cu grăsime proprie recoltată din alte zone ale corpului. Injecţiile cu acid hialuronic sunt puţin dureroase, ca o anestezie dentară şi nu ai nevoie de teste preliminare. Însă, trebuie să ştii că efectul durează în jur de 6-12 luni, după care trebuie să repeţi tratamentul.
Nu uita că există şi riscuri după operaţie:
- Durere
- Deformarea buzelor
- Timp de 2 săptămâni este posibil să ai o rană în locul injectării
- Vânătăi (în special la injecţiile cu grăsime proprie)
- Inflamarea uşoară a buzelor
Machiajului permanent
Machiajul permanent este un tatuaj destinat corectării unor defecte dar şi pentru a sublinia anumite trăsături. În ciuda numelui de machiaj permanent, acesta durează doar câţiva ani şi poate fi îndepărtat cu ajutorul laserului, ca orice alt tatuaj. Dacă te hotărăşti pentru un astfel de machiaj, indiferent dacă este vorba de tatuarea sprâncenelor sau conturul buzelor, trebuie să ţii cont că, la fel ca şi în cazul altor intervenţii, riscuri există.
- Rezultate dezamăgitoare
- Reacţii alergice
- Infecţii
- Afecţiuni cutanate
- Cicatrici
Bronzarea la solar
Riscurile pe care le prezintă expunerea la solar sunt similare cu cele ale expunerii la soare. Poate chiar mai mari, pentru că persoanele care frecventează centrele de bronzat consideră solarul mai sigur şi au tendinţa de a petrece mai mult timp la solar.
Dintre riscurile la care te expui cu fiecare şedinţă de solar fac parte:
- Pigmentări
- Riduri
- Îmbătrânire prematură a pielii
- Cancer de piele