Acest lucru este valabil mai ales pentru o consultație programată. Cu toate acestea, situația poate fi complet diferită în unele cazuri. Iată câteva tipuri de cancer greu de identificat în faza incipientă!
Ce tipuri de cancer sunt greu de identificat în faza incipientă?
Afecțiunile care nu se manifestă de la început prin simptome specifice, cum ar fi durerea, includ cancerul și sunt, de asemenea, numite tumori maligne sau neoplasme. Acestea pot afecta orice parte a corpului.
Cel mai des este vorba despre cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul de colon, cancerul rectal, cancerul de prostată, cancerul de piele și cancerul de stomac. Cancerul este a doua cauză principală a deceselor din întreaga lume. În 2018, a luat viața a 9,6 milioane de oameni. Printre toate aceste victime, lista afecțiunilor a cuprins următoarele tipuri de cancer: pulmonar, de colon și rect, de stomac.Unul dintre cele mai importante lucruri despre cancer este faptul că viețile pot fi salvate dacă acesta este depistat în faza inițială.
Cu toate acestea, există o problemă. Nu toate tipurile de tumori maligne pot fi descoperite imediat, în ciuda tehnologiei avansate din medicină. Aceste tipuri de cancer sunt dificil de diagnosticat în stadiile incipiente:- sarcom, mai ales în cazul persoanelor cu un exces de greutate;
- cancer de rinichi;
- cancer pancreatic;
- cancer de creier;
- cancer ovarian;
- cancer de ficat;
- cancer la stomac;
- cancer pulmonar cu celule mari.
Aceste tipuri de cancer se pot dezvolta în mod neașteptat și pot masca alte boli.
Formele vizuale de cancer, adică cele care sunt relativ ușor de depistat în primele etape, includ:
- cancer mamar;
- cancer cervical;
- cancer tiroidian;
- cancer oral;
- cancer de piele, inclusiv melanomul pielii;
- cancerul buzei inferioare;
- cancer de limbă;
- cancer de prostată.
Trebuie să îți dai seama că starea ta de sănătate depinde doar de capacitatea ta de a monitoriza schimbările minore din corpul tău. Mai mult decât atât, este vital ca întreaga familie să facă un control medical cel puțin o dată pe an, deoarece nu toate bolile pot fi observate imediat.
Ai grijă de corpul tău, fă controale constante și vei putea scădea riscul de a te surprinde o afecțiune descoperită prea târziu, care poate că nu mai poate fi tratată.