Cei mai mulți oameni nu știu că inflamația este prezentă în corpul lor, lucru care este foarte periculos pentru aceștia dacă nu se tratează. Inflamația poate apărea din mai multe motive, cum ar fi dieta, lipsa exercițiilor fizice, medicamentele, deshidratarea, poluarea, fumatul, stresul, alcoolul și obezitatea. Iată la ce indicii să fii atent dacă vrei să îți dai seama dacă inflamația este prezentă în corpul tău!
Cum îți dai seama dacă inflamația este prezentă în corpul tău?
Inflamația apare atunci când mecanismele de apărare ale organismului se declanșează ca răspuns la o amenințare. Acest răspuns inflamator ajută la combatarea infecțiilor, leziunilor și toxinelor și determină o eliberare a anticorpilor și a proteinelor în încercarea de a vindeca organismul. De asemenea, fluxul de sânge crește în zona afectată sau infectată.
În cazul inflamației acute, răspunsul imun al organismului poate dura câteva zile în timp ce are loc vindecarea. Acest tip de inflamare nu pune viața în pericol. Cu toate acestea, devine problematic atunci când inflamația nu dispare și se transformă în inflamație cronică. Unele cercetări sugerează că inflamația cronică ar putea avea un rol semnificativ în afecțiuni cum ar fi astmul și cancerul. Iată câteva simptome care te ajută să îți dai seama dacă inflamația este prezentă în corpul tău!1. Ceață mentală
Ceața mentală este însoțită de câteva simptome, cum ar fi letargia, dificultatea de a se concentra, memoria slabă și gândirea mai lentă, care poate provoca tulburări cognitive. Un studiu publicat în Frontiers in Neuroscience a ajuns la concluzia că inflamația creierului ar putea cauza ceața mentală. Mai multe studii au arătat că luteolina poate ajuta la protejarea creierului prin reducerea inflamației, creșterea antioxidanților și îmbunătățirea memoriei. Poți lua suplimente sau consuma alimente bogate în luteolină, cum ar fi ridichile, ardeii iuți, țelina, lămâile, dovleacul.
2. Oboseală cronică
Știm deja că inflamația poate provoca multe probleme de sănătate, dar medicii au descoperit o legătură și între oboseala cronică, depresie și inflamație. Din cauza faptului că sistemul imunitar al organismului nu poate lupta împotriva inflamației, corpul și creierul sunt suprasolicitate, rezultând oboseala cronică. Deoarece inflamația este cauzată de oboseală, este important să analizezi stilul tău de viață, pentru a vedea ce trebuie îmbunătățit. Mai multe exerciții fizice, alimente sănătoase și un program adecvat de somn pot face minuni și, de asemenea, vor crește nivelul de energie. Încearcă suplimente de stimulare a imunității, cum ar fi curcumina, uleiul de pește, ghimbirul și spirulina.
3. Probleme cu stomacul
Dacă ai probleme cronice cu stomacul, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau boala Crohn, este posibil să ai inflamație cronică. Inflamarea stomacului, diareea, gazele și durerea abdominală ar putea indica probleme mai grave.
Aceste simptome pot apărea din cauza stresului, alimentației sau a altor factori ce țin de stilul de viață și care au ca rezultat pierderea celulelor de protecție din stomac. Consumul ridicat de alcool și de medicamente pentru durere poate cauza, de asemenea, probleme cronice. Redu alcoolul și medicamentele de durere, încearcă să îți schimbi dieta și să faci mai multe exerciții fizice. 4. Depresie
Studiile recente au arătat că depresia și inflamația cronică pot avea mai multe în comun decât credeam. Analizarea creierului persoanelor cu depresie arată mai multe inflamații decât în cazul persoanelor care nu suferă de depresie. Un studiu a constatat chiar că 46% dintre persoanele cu depresie au avut un nivel mai ridicat de proteina C reactivă, un marker inflamator. Încearcă să te expui mai mult la lumina soarelui, să te ferești de stres, să ai o dietă sănătoasă, să faci mișcare, să dormi suficient și să incluzi tehnici de relaxare în viața ta, care ar putea ajuta la scăderea răspunsului inflamator și la reducerea simptomelor depresiei.
Deși depresia este o boală complexă, suplimentele și remediile naturale menționate anterior ar trebui cel puțin să facă simptomele mai ușor de gestionat.
Posteaza comentariu